Är det nytt eller gammalt?

Sverige köper 15 Black Hawk – rapport | svt.se.

Det framgår ingenstans huruvida de här 15 fåglarna är i nyskick eller lätt begagnade. Först tänkte jag att det givetvis handlade om nya kärror, men sen blev jag tveksam, med tanke på dels vad de här maskinerna kostar i nyskick, och dels för att jag inte är säker på att de fortfarande tillverkas.

Någon som vet hur det ligger till??

Sen måste jag bara ifrågasätta sossarnas mothugg, att de minsann skulle ha blivit informerade om detta etc; det kan väl i och för sig stämma kanske, men är sossar överlag experter på just militärhelikoptrar, så att de har något att tillföra en sådan här diskussion, eller?

Är det nytt eller gammalt?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik, Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Är det nytt eller gammalt?

 1. CB skriver:

  ”After an initial operational evaluation, the [U.S.] Army approved full-rate production and a five-year contract for 1,227 [UH-60M] helicopters in December 2007. By March 2009, 100 UH-60M helicopters had been delivered to the Army.”
  Wikipedia

  Om man har byggt 100 helikoptrar på två år så torde det dröja ett tag innan man är klara med alla 1227 stycken som är beställda, även om man kan ha höjt produktionstakten.

  Och 2008 var prislappen tydligen 14M USD per styck.

  Enligt uppgift ska fransmännen ha erbjudit en annan helikopter (Eurocopter EC725), men den kostar 25M USD.

  Originalutförandet av den försenade HKP 14 kostar enligt samma uppgifter ca 23M USD

  I sammanhanget är sålunda UH-60 ett billigare alternativ. Totalsumman 4,7 Miljarder SEK ska – som jag har förstått det – inkludera drift fram till och med 2020, samt utbildning etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>