Att känna sig otillräcklig

Gratulerade idag min fru på hennes 32-årsdag med frukost på sängen och den traditionsenliga traven med paket. Hon verkade nöjd och glad trots att klockan inte var mer än tio i sex när vi stegade in i sovrummet, sjungandes för full hals.

Jag hade fått en väldigt detaljerad önskelista för några veckor sedan – allt för att underlätta för mig – och den har varit till stor hjälp, i alla utom en aspekt. En alltför detaljerad önskelista resulterar ofta i att man inte når målet fullständigt. En snygg tröja är t.ex. lätt att hitta. En ljusblå ulltröja, men knappar i halsen och längre mudd kan vara lite svårare.

Antagligen är det inte något som helst krav på att det måste vara just en ljusblå ulltröja med knappar i halsen och längre mudd, utan det är mest för att hon själv har sett en sådan i en specifik affär och därför tipsar om den. Men när jag ställs inför det faktum att just denna tröja är SLUT eller att jag inte lyckas ta mig till den affären så blir det jobbigt för mig. Jag erkänner!

Jag känner mig smått otillräcklig när vi sitter och ser henne öppna paket. I stort sett är allt hon får nästan det hon önskade sig. Det är inte riktigt samma färg, samma märke, samma snitt eller samma material men det är så snarlikt jag kunde komma.

Varför känner jag en sådan otillräcklighet för att jag inte lyckats hitta exakt det folk önskar sig. Visst är det knäppt? Jo, jag tror att frugan var rätt nöjd trots mina ”misslyckanden”, men jag tycker alltid att det är lika fascinerande att man kan känna sig misslyckad av att köpa presenter till någon, bara för att de inte i detalj stämmer överens med tipsen.

Att känna sig otillräcklig
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, ilandsproblem, Relationer and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>