De får skylla sig själva?

Allt fler äldre utsätts för stöld – rapport | svt.se.

Det är ju helt förskräckligt att folk har mage att utnyttja de äldres fysiska och psykiska svagheter för ekonomisk vinning.

MEN…varför har man 30 000 kronor i kontanter liggande hemma? Det är sånt som i försäkringssammanhang brukar kallas för inbjudan till brott. Ungefär som att lägga en laptop i baksätet på en parkerad bil etc.

Det är horribelt att utsättas för brott på det här sättet, men ännu värre att man kan tillföra brottslingarna så mycket också. Om det var allmänt vedertaget att gamlingar hade sina pengar på banken och inga smycken i byrålådorna, så hade ju antalet brott mot äldre minskat dramatiskt. Incitamentet hade liksom försvunnit.

Tycker snart det är dags med lite policys om det här gentemot vår äldre befolkning. Att säga att de får skylla sig själva är att gå ett par steg för långt, men tanken slår mig likväl. Med tanke på att kontanter ändå är på väg ut ur våra system får de väl, precis som vi andra, lära sig att använda kort.

Det går faktiskt alldeles utmärkt.

De får skylla sig själva?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Samhälle, Twitter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>