En porsche – ja tack!

Prins Carl Philip kör omkring i en sponsrad Porsche Cayenne S Hybrid och medierna rasar över detta i dagens nätupplagor. Jag kan också bli avundsjuk över att han dels kör omkring i en sådan fin bil och dels att han inte betalat en krona för den. Men låt oss gå tillbaka till verkligheten lite igen.

Väldigt många celebriteter sponsras med olika produkter och tjänster. Det är inget konstigt med att varumärken hittar ambassadörer i olika sammanhang och att dessa ånjuter lyxen att få ta del av grejerna till ett ofta kraftigt subventionerat pris (läs ”gratis”). Det händer ju hela tiden i film- och musikbranschen och även i sportsammanhang, och då är det ingen som gnäller om det.

Prins Carl Philip har under en längre tid kört bil i tävlingssammanhang och då är det just Porsche som gäller. Inte speciellt konstigt då att de även ser fördelar med att han privat rullar omkring i en porsche också, eller hur? Och exakt vad är den politiskt korrekta responsen på en sådan förfrågan tycker ni som kritiserar det här? Att tacka nej till en gratis bil – bara för att han har råd att köpa den?

Jag hade inte tackat nej, det kan jag villigt erkänna. Speciellt inte om jag redan har ett samarbete med företaget i ett annat sammanhang som fungerar bra. Jag hade t.ex. gärna tagit emot en sprillans ny MacBook Pro 17″ om Apple ville sponsra mig i rollen som rikskänd bloggare (ha ha), och detta trots att jag faktiskt har råd att köpa en själv. Kan jag spara de pengarna genom att bli bjuden så… Jag ser inget fel i det.

Jag tycker det är löjligt att ens diskutera sådana här saker eftersom det är mer en regel än ett undantag att kändisar sponsras med både det ena och det andra. Och Carl Philip är faktiskt en kändis med ett rätt starkt varumärke dessutom så jag tycker det är ganska naturligt.

Sen vore det ju trevligt om han svängde förbi här en dag så att man fick provåka kärran, men det är inget jag ställer några krav på!

En porsche – ja tack!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik, Samhälle and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>