Fel att stänga ner sociala medier

Jag tycker det är underligt att svenska företag inte har kommit längre i sin sociala utveckling och personalhantering. Fortfarande väljer alltså 30% av de tillfrågade företagen i en undersökning som McAfee låtit göra globalt att låsa ner åtkomsten till sociala medier för sina anställda helt och hållet. Helt fel tycker jag!

Jag är delägare i ett grafiskt produktionsbolag med 10 anställda, och vi är helt övertygade om att den tid som de anställda lägger på att vara sociala på nätet på dagarna, vägs upp av en ökad effektivitet under resterande tid samt en ökad allmänglädje på arbetsplatsen. Vi tror på att skapa ett trivsamt klimat här på jobbet och det gör man inte genom att stänga ner Facebook, YouTube eller Aftonbladet.

Förbud och blockader skapar bara missunsamhet och frustration, och delar upp företaget i ”vi och dom”. Vi är övertygade om att en öppenhet rörande sociala medier på sikt skapar en bättre arbetsplats. Skulle man upptäcka att enskilda personer missbrukar denna möjlighet att fritt styra över sin arbetstid så får man ta en diskussion med dessa. Det ska inte drabba samtliga anställda.

Sen kommer vi till det där med säkerhet. Givetvis finns det risker i den här typen av tjänster, men de finns överallt på Internet. Vad är det som säger att riskerna inte istället kommer från de system som vi aktivt använder för att sköta våra arbetsuppgifter? Sedan är kanske problemet med säkerhet större i företag som använder sig av windowsbaserade serverlösningar. Som Mac-baserat företag är inte den här typen av säkerhetsproblem speciellt betungande. Men givetvis håller även vi ögonen öppna men tror inte att de utgör en större fara i dagsläget.

Fel att stänga ner sociala medier
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Samhälle and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>