Från kvinna till…man?

Från soffpotatis till muskelpaket

Vad vi människor inte gör för att passa in, för att bli ett med de uppsatta idealen… Såg ovanstående länk på Aftonbladet idag och häpnades över bilderna.

Bild från AftonbladetTjejen på bilden har vad man kan förstå av sidan, utan att ha läst själva artikeln, gått ner en massa kilo, tränat upp sig och nått den idealkropp som hon strävat efter. Saken är bara att jag tycker att kroppen på bilden till höger inte ser ut som en kvinnokropp. Det ser i mina ögon ut som en killkropp som man tagit bh och trosa på.

Det första som slår mig är att bilden kanske är photshoppad (och att det kanske skulle vara en killkropp det handlar om) i syfte att sälja in Aftonbladets viktklubb. Kan man t ex träna sig till en smalare höfter? Kanske. Samtidigt vill jag ändå tro på att bilderna på Karin är riktiga. För hennes skull om inte annat.

Smaken är som baken, och visst ska Karin få vara nöjd med sin idealkropp om det är denna hon har strävat efter, men jag tycker personligt att hon var betydligt snyggare innan och att den mullighet hon hade då gav henne en attraktiv kvinnlig form. Jag hade som tjej inte blivit sugen på att skriva på för viktklubb i syfte att få Karins ”idealkropp”.

Men sen är ju inte jag tjej heller… :)

Från kvinna till…man?
2 votes, 3.00 avg. rating (65% score)
This entry was posted in Facebook, Hälsa, Mode, Samhälle, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 svar till Från kvinna till…man?

 1. Jessica Eriksson skriver:

  Det krävs en hel del jobb för att se ut sådär. Jag själv tycker det är ganska snyggt med muskler på tjejer och det är roligt att kunna röra sin kropp utan något som tynger en. Träning ger inte bara energi till kroppen, utan själen också. Men det allra viktigaste är att folk trivs i sina egna kroppar oavsett storlek. Och sen att folk har olika smak och tycke gör det ju ännu bättre :) Vore tråkigt om alla såg likadana ut.

  • Anders skriver:

   Jag håller med dig, men jag tycker att kroppen till höger inte ser ut som en tjej. Det ser ut som en killes kropp, och vad är då målet…? Att byta kön? Men visst får alla se ut som de vill. Jag håller med dig om att man mår betydligt bättre av att träna och röra på sig etc. Men jag är trött på att man sätter upp ett ideal i media som dikterar att man som tjej ska vara trådsmal eller som i det här fallet se ut som en kille. Det tycker inte jag är snyggt iaf.

 2. Jessica Eriksson skriver:

  Men ska idealet vara att man ska vara tjock istället då, eller är det egentligen rätt att sätta up ideal överhuvudtaget? Jag får väl säga att jag är en av dem som ser ut sådär, men jag tycker ändå att jag är kvinnlig :) Det är ju helt och hållet smaken i betraktarens ögon som avgör.

  • Anders skriver:

   Ja, det är smaken som avgör – helt rätt. Och idealet ska vara ‘hälsa’ tycker jag, men en viss grad underhudsfett är inte farligt. Och jag tycker personligen att tjejer som ser ut som Karin gör – om det nu är hennes kropp alltså – är läskiga. Jag är ledsen, men jag tycker det är så långt ifrån min sinnebild av kvinnligt som man kan komma. Tjejer ska ha höfter, bröst…ja, former helt enkelt. Muskliga tjejer går bort, och utan de här kvinnliga attributen kan jag lika gärna dejta grabben i graven bredvid.
   Ledsen om jag dissar din (livs)stil, men det här är mina åsikter, och jag står för dom.

 3. Jessica Eriksson skriver:

  Ingen fara:) Jag kan tycka att en del män som inte tar hand om sig ser mindre attraktiva ut. Men att säga att någon är läskig är lite att ta i tycker jag. Smaken är som baken som sagt. Alla kvinnor välsignas dessutom inte med dessa former du pratar om. Därav en massa bröst- och även rumpoperationer.

  • Anders skriver:

   Jo, vältränat är väl i sig snyggt, men muskelkropp på tjejer…njae…jag passar nog. Det finns olika sätt att vara vältränad på som tjej. På killar däremot håller jag med, och önskar att jag själv orkade träna mig dit. :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>