Jag är väl en Klout-skalle helt enkelt

I veckan som gick bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och på allvar sätta mig in i Klout. Har ni aldrig hört talas om Klout så är det en webtjänst som på något obskyrt sätt mäter ditt inflytande i de sociala medierna.

Jag har varit registrerad som användare i ett par månader, men har aldrig tagit mig tiden att på allvar gå igenom alla inställningar och funktioner. Men sagt och gjort, efter någon timmes pulande hade jag väl tagit mig igenom instruktionssidor, perks, Klout+ mm. Det kändes som att mina förutsättningar för att öka min ”Klout score” hade förbättrats avsevärt.

Det är bara med en viss förvåning som jag idag upptäcker att min score på Klout har minskat. Efter denna noga genomgång av tjänsten och upprättande av kopplingar till alla mina sociala nätverk så hade man ju trott kanske att mitt värde på Klout skulle ha ökat, men tvärtom blev det istället -1 sedan för någon dag sedan, och detta trots att jag fått fler kontakter på SoMe under senaste veckan än någonsin.

Så jag undar i mitt stilla sinne hur Klout egentligen beräknar den där siffran som så definitivt lyser på min profilsida, och som idag sjunkit från 61 till 60.

Dock tröstar jag mig med beskedet i bilden här till höger, som kom upp då jag installerade Klout-appen för iPhone i morse. Över 50 så är man tydligen med i matchen iaf.

Vad har ni för erfarenhet av Klout?

Jag är väl en Klout-skalle helt enkelt
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>