Juholts utseendet ska generera intäkter åt Betsson

Tillbaka i vanliga rutiner nu igen, kände jag att jag vill kommentera ett par saker i dagens mediaflöde. En sak som väckte min irritation i morse när jag precis slagit upp ögonen var en artikel på Aftonbladet rörande Håkan Juholts mustasch…

Så skulle nye S-ledaren se ut utan mustasch »

Är det bara jag som tycker att det 1) känns rätt ointressant att spekulera i hur Juholt hade sett ut om han hade rakat av sig mustaschen och 2) undrar hur utseendet kan sägas vara så viktigt för en politiker.

Jag håller väl med om att Juholt i mångt och mycket liknar en skogsuggla med sina buskiga ögonbryn etc, men gör det honom till en sämre politiker? Är det inte hans åsikter som är viktigast och hans förmåga att leda ett kraschat parti in i framtiden.

”– Den tyska 80-talslooken håller inte när man ska leda ett av Sveriges största parti. Socialdemokraterna vill få till en förändring och vad skulle kunna vara tydligare i denna förändringsprocess än att Juholt rakar av sig sin mustasch som har hängt med alldeles för länge, säger Thomas Bertilsson, pr-ansvarig på spelbolaget Betsson.”

Det verkar som att det mer handlar om att spelbolagen vill provocera fram ett spel där man ska satsa pengar på om huruvida Juholt rakar av sig mustaschen innan midsommar eller inte. Och då är det klart att det är viktigt att väcka frågan ute hos allmänheten så att fler personer deltar i betten. Och med den här vinklingen – att säga att det inte funkar med mustaschen på en partiledare – så har man ju bäddat för att rätt många säkert kommer att lägga sina slantar på att den ryker.

Försöker Betsson att påverka spelarnas beslut? Är det ens lagligt?

I vilket fall som helst så tycker jag att det är lite osmakligt att över huvud taget börja prata utseende i fråga om valet av ny partiledare för (S). Det är väl så mycket andra faktorer som ska avgöra huruvida han är lämplig att ta över posten eller inte.

PS. Rätt dåligt fotoretusch också Aftonbladet. Trodde ni kunde bättre!

Juholts utseendet ska generera intäkter åt Betsson
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, ilandsproblem, Politik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 svar till Juholts utseendet ska generera intäkter åt Betsson

 1. Hej!

  Du finner en bättre gjord retusch här: http://about.betsson.com/sv/hakan-juholts-mustasch/

  MvH

  Thomas Bertilsson

 2. Martin skriver:

  Jaha så var man där igen genom att kommentera politikers utseende, och främst då de röda, Mona Sahlins utseende var mycket kommenterat under förra valrörelsen, och nu är det då dags för att klanka ner på tilltänkte efterträdaren….Vem hackar på Reinfeldt? Hur snygg är Bildt egentligen? Maud Olofsson är inte heller någon skönhet, eller Göran Hägglund, hans utseende skulle man kunna skriva spaltmeter, men det görs inte…Varför?
  Mina tankar är att det handlar om att pressen gemensamt bestämt sig för att om vi inte kan hitta något annat fel på politikerna (främst då de rödmarkerade) så kan vi alltid hitta någonting i deras utseende.
  Synd att det inte är deras politik eller vad de gör och säger som står i fokus.Jag som journalist tycker att det är skrämmande att fokusera åt det hållet, och ska man göra det så ska det vara KONSEKVENT.

  Avseende Juholt, så sa han på presskonferensen att han kommer att raka mustachen om de uppnår ett uppsatt mål. (Gissar valseger 2014).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>