Koppla din förbannade hund!

via Okopplad hund – 1000 kronor i böter – hd.se.

”– Men jag tror inte på koppel, jag ser det som en filosofisk fråga. Hundar är också fria varelser. Jag gör inget för att medvetet skada andra men man kan inte följa alla lagar.”

Thomas H Johnssons agerande och inställning gör mig väldigt upprörd, det ska jag inte sticka under stol med. Att Helsingborgs Dagblad ger Johnsson så stort utrymme till att uttrycka sina åsikter upprör mig också till viss del, men jag får tolka det som en inbjudan till debatt.

Om man anser att lagbrott är ok, så får väl det stå för den enskilda individen, men att uppmana till det på det sätt Johnsson gör både i HD men framförallt på sin blogg är inte acceptabelt.

Man kan tycka att koppelfrågan i sig är en bagatell, men resonemanget som ligger till grund för Johnssons attityd i frågan är helt förkastligt. Man kan i så fall använda samma resonemang om andra saker i samhället, t.ex. bilkörning och anse att man även där har en ”frihet” att köra hur fort man vill och även uppmana folk att överträda hastighetsgränser efter eget tycke.

Det finns en lag som tydligt förbjuder lösa hundar i den aktuella parken i Landskrona. Den finns av en anledning. Det finns folk som är rädda och/eller allergiska. Det finns mindre djur som kan ta skada av hundar. Det finns kanske ett intresse av att hålla parken fri från hundbajs både här och där. Så oavsett vad Johnsson personligen tycker om att ha koppel på hundar så finns det en lag och den ska följas.

Dessutom är jag så trött på kommentaren ”men han är sååå snäll…”. Vad hjälper det den dagen hunden får ett flipp. Och det får hundar ibland, av de mest oförutsägbara andledningar. De är nämligen djur, och inte människor. Det finns dessutom inte en enda hundägare – och det inkluderar även professionella hundförare m fl – som har 100% pli på sitt djur.

Det faktum att hundar är djur gör även att Johnssons ”filosofiska” resonemang kan spolas ner i avloppet. Jag undrar för övrigt hur ”fri” hans hund är hemma i hans lägenhet/hus? Eller har han kanske hunden springades ute i närområdet hela dygnet?!

”Vad är det som gör att hundarna kan gå lösa i exempelvis Berlin utan bekymmer?”

Denna fråga ställer Johnsson på sin blogg och jag måste direkt kontra med: Hur vet du att det inte är bekymmer? Kan du redovisa fakta i fallet som visar på att det i Berlin aldrig sker attacker mot oskyldiga, aldrig ligger hundbajs på trottoarerna, aldrig uppstår några dispyter där en hund är inblandad på något sätt??

Sammanfattningsvis: Det är inte upp till Johnsson att efter eget tycke följa de lagar som han tycker är OK och vägra följa andra. Om han nu trivs med den djurpolitik som uppenbarligen finns i andra europeiska städer är det kanske läge att Johnsson tar med sig sin hund och flyttar dit. Då slipper han känna sig begränsad av det vi i Sverige kallar lagar.

Vidare undrar jag hur Johnsson själv reagerar om andra tar lagen i egna händer vad gäller till exempel hans eget yrke som fotograf. Om någon inte anser att de behöver följa lagen om upphovsrätt; hur ställer han sig till det?

Man kan ju inte följa alla lagar, eller hur???

Koppla din förbannade hund!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Helsingborg, Politik, Samhälle and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 svar till Koppla din förbannade hund!

 1. Mickey skriver:

  hehe, sista stycket var ju klockrent!
  Håller för övrigt med om allt du skriver om det här.
  ”Filosofisk fråga”, bah satans hippies.

 2. Annika Andersson skriver:

  Haha, himla bra blogg! Klart att lagarna gäller alla!
  Har själv haft hund i 42 år och jag tycker sååå illa om lösspringande hundar, vare sig jag har egen hund m eller inte, och orden ”han/hon är sååå snäll, den gör inget…osv…” eller de som blir förbannade när man säger att de ska koppla hunden… Och precis som du skriver: Det finns inga hundar du kan lita på till 100%…de kan bli trängda…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>