Livets pussel

Alla har vi olika sätt att varva ner och finna harmoni i livet. En del spelar golf, andra seglar eller tar långa promenader, vissa skaffar hund. Jag lägger pussel!

Det är kanske inget man skriver i sitt CV men pusselläggning har alltid varit ett stort intresse hos mig och jag kan inte räkna till hur många pussel i olika format det har blivit under åren. Det största problemet med mitt pusselberoende har varit att jag med åren börjat ställa enormt höga krav både på kvaliteten på själva bitarna och på motivet.

Det är inte en självklarhet att ett vackert motiv blir ett bra pussel, för även om det är en utmaning, så är det inte speciellt roligt att lägga 500 bitar med samma ton blå himmel. Det blir bara tjatigt. Så när jag letar pussel så ska det först och främst vara bra bit-kvalitet (passform, styvhet, oregelbundenhet etc) och därutöver ett bra motiv som inspirerar och samtidigt är snyggt. Kräsen är bara förnamnet.

Efter att ha tröttnat på butikernas snarlika utbud snubblade jag häromveckan på en sajt där man kunde beställa vuxenpussel (dvs med minst 1000 bitar, inget annat..!) med egna motiv och lyckan var gjord!

Nu behöver jag bara ta den perfekta bilden och därefter få den tillverkad. Jag gjorde en provbeställning med en bild jag hade i arkivet (t h) för att kolla kvaliteten. Bitarna får betyg 9/10 och återgivningen av bilden 8/10. Eftersom jag nu vet hur bilderna blir (lite rödstick) kan jag ställa dem i Photoshop innan, så att de blir bra när jag skickar upp bilden.

Jag är så nöjd med pusslet jag beställde för ett par veckor sedan att jag tidigare idag gick in och beställde mitt andra och jag har redan börjat leta efter bilder till pussel nr tre.

Jag kan varmt rekommendera att ni tar en titt på emmagjort.se (rolig ordvits, eller hur?) om ni är på jakt efter pussel med egna motiv, eller andra produkter med egna motiv för den delen, för de har inte bara pussel. De råkar bara ha väldigt bra pussel och det var dessa som fick mig att fastna för företaget.

Ska man säga något negativt om produkten så är det väl att de är lite dyrare än normala pussel i affärerna. Orsaken är givetvis att det är mer kostsamt att trycka upp och skära ett pussel, än om man göra 2 000 likadana på löpande band.

Sajten håller på att byggas om, lät man hälsa då jag ställde frågan, så förhoppningsvis får vi se en version 2.0 under våren, vilket hade lyft deras varumärke en hel del. Men produkterna de säljer är likväl bra och jag kommer definitivt att köpa mer därifrån.

Vad är er relation till pussel?

Livets pussel
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Lättsamt, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>