Misslyckad design från Apple

Jag är ju inte den som brukar klanka ner på Apples produkter, utan brukar snarare stå på barrikaderna och skrika om hur fantastiskt allt det står Apple på är. Men det finns en produkt, eller snarare ett tillbehör, som redan från första dagen retat mig till vansinne, och så sent som idag blev jag påmind om dess värdelöshet.

Jag pratar om Apples hörlurar.

Jag vet inte hur formgivarna på Apple har resonerat när de designat de hörlurar som numera är standardtillbehör till allt från iPod till iPhone. Specifikt är det den där lilla kontrollen som sitter på högra hörlurens sladd som ställer till det. Den är nämligen kantig. Inget konstigt att den ser ut som den gör kanske, eftersom den följer ett tydligt formspråk som går igen i många andra produkter, men sättet den är kantig på, är upphov till hela problemet.

Det är nämligen så att denna lilla kontroll fastnar i allt. Har man mer på sig än en t-shirt så kan man ge sig tusan på att den fastnar i det. Speciellt är det problem när man har jackor på sig, och det spelar liksom ingen roll hur man försöker placera sladden för den griper nästan tag i plagget, vilket resulterar i att luren rycks ur örat ideligen. Hopplöst.

Detta är ett rejält i-landsproblem, men Apple har skämt bort oss med att alltid släppa produkter som inte bara lever upp till våra designförväntningar utan alltid överträffar dem. Men inte i detta fall. Här har de tvärtom släppt en produkt som är undermålig i sin urformningen.

Inte likt Apple. Som tur är!

Misslyckad design från Apple
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, ilandsproblem, Teknik, Twitter and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>