Nej, jag vill verkligen inte!

Danio har en kampanj på Facebook just nu där man uppmanas ”gilla” deras sida i utbyte mot en gratis yoghurt & müsli. Låter ju inledningsvis som en bra deal, men i likhet med ett inlägg jag gjorde tidigare i veckan rörande planet49.se, så ligger här en liten hund begraven.

Jag vet inte om jag gillar den här nya typen av soc.med-marknadsföring. I Danios fall handlar det om att gilla Facebooksidan och få en gratis yoghurt som tack, och det kan ju verka oskyldigt nog. Men man förväntas även tillåta Danio att publicerar saker på min wall. Och där stannade jag. Jag vill verkligen inte att Danio ges tillstånd att utan enkild granskning från min sida publicera saker på min wall som mina kompisar ser.

Jag förstår att Danio vill det, men här tycker jag att gränsen är passerad. Att gilla en sida är en sak, som i fallet med McDonald’s, men att ge ett företag publiceringsrätt på min wall är en helt annan.

Jag har absolut inget emot varumärket Danio (bortsett från att jag alltid förväxlar det med Danonino – eller är det produkter från samma företag?) utan jag uttrycker bara tevksamhet kring sättet de valt att marknadsföra sig på Facebook. Lite shady tycker jag, även om de befinner sig i en gråzon som blir alltmer accepterat ute bland folk.

Vad tycker du? Skulle du låta Danio skriva loss på din wall i utbyte mot ett mellanmål?

Nej, jag vill verkligen inte!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Media, Reklam och PR, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Nej, jag vill verkligen inte!

  1. Pingback: Groupon – ännu en skum aktör? | Uppsnappat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>