Nya friska tag!

Jaha mina vänner, då var sommaren slut för denna gång – och därmed också semester och ledighet från bloggandet. Det finns ju ingen vits med att försöka inbilla sig att sommaren kommer tillbaka, även om det måhända blir ett par dagar bra väder framöver.

Nej, hösten är här och det känns i luften. Det rä så här års som jag hemskt gärna hade velat flytta ner till min stuga i Spanien (elller dylikt) och gått i ide där tills någon gång i maj måndag då jag gärna kommit tillbaka till den svenska ”solen”.

Men i höst är det nya friska tag som gäller. För det första har jag lämnat över mitt liv till en PT, dvs en Personlig Tränare, som tillsammans med en kostrådgivare har tagit sig an den nästan omöjliga uppgiften att få mig i form.

Med 118 kg på fötterna idag är tanken att vi ska skala bort ca 20 av dessa innan nästa sommar, dvs lagom till Beach 2013. Detta ska åstadkommas genom främst 1) träning på ett korrekt sätt och 2) förbättrad kost, där jag äter inte bara rätt typ av mat, men även rätt mängd mat. Just nu känns det supertungt, men så har jag bara hållt på i knappt två veckor. Jag har dock blivit lovad både snabba synliga resultat – vilket så klart boostar egot och motivationen – men även att kroppen kommer att vänja sig med den minskade kaloriintaget efter några veckor och normalisera sig, varvid det blir lättare i vardagen.

Jag har haft en lös tanke att skaffa mig en sådan där Wifi-våg men jag vet inte hur intressant det är att publicera sin vikt varje vecka. Jag menar; vem bryr sig? Eller hur?

Träningen sker i alla fall på ett väldigt fräscht gym i Helsingborg som heter Råå Puls. Det ligger strax söder om Söder (i Råå helt enkelt), och är väldigt lägligt för min del. Funkar perfekt på väg hem från jobbet på dagarna. Träning 3-4 ggr/vecka kräver ju en fungerande logistik.

Så, nu vet ni. Anders är på väg ner (igen) och genom att offentliggöra det så här så har jag helt plötsligt era krav på mig också, vilket jag ser som väldigt positivt.

Jag lär rapportera om hur det går, under hösten, så ni slipper ju inte undan helt, även om jag inte skaffar en sådan där twitter-våg. Men jag lovar också att hålla uppdateringarna om just detta ämne till ett minimum eftersom Uppsnappat trots allt inte handlar om MIG i första hand, även om det finns massor att skriva om. Som att The Polarbear Podcast är på väg tillbaka t ex…

Hoppas ni alla haft en trevlig sommar, och välkommen tillbaka till Uppsnappat!

Nya friska tag!
1 vote, 4.00 avg. rating (78% score)
This entry was posted in Facebook, Hälsa, Helsingborg, Twitter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>