Nya sedlar åt folket!

Så har Sverige då fått en uppsättning nya sedlar att vänja sig vid med start från 2015. Idag presenterade Riksbanken hur de nya sedlarna kommer att se ut, och visade även på några av förslagen längs vägen.

Jag förvånades över hur fotografiska motiven på våra folkkärna artister såg ut på sedlarna. Jag hade förväntat mig ett mer stilistiskt uttryck, ungefär som på våra nuvarande sedlar. Jag inser dock i samma sekund att det inte alls behöver vara så för att sedlarna ska tas på allvar.

Klart är i alla fall att sedlarna är väldigt färggranna vilket jag ser som positivt. Känns lite roligare då. Plus att de blir lättare att skilja åt på bara färgen.

Det kommer givetvis ta ett tag att vänja sig vid de här nya sedlarna, men jag är säker på att vi efter något år knappt kommer att minnas hur våra nuvarande välörer ser ut. Precis på samma sätt som vi redan har glömt hur föregångarna till dessa såg ut.

Nya sedlar åt folket!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Samhälle, Twitter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>