Podcast Helsingborg läggs på is

Sensommaren 2007 drog jag och dåvarande sidekicken Andreas ”Peppe” Persson igång vad som kom att bli Sveriges första lokala podradiokanal – Podcast Helsingborg.

Idag – tre och ett halvt år senare – är det dags att meddela att projektet (som pendalt mellan hobby och mediainkubator) läggs på is tills vidare. Jag vill inte dra pluggen helt, utan lämnar det öppet för en möjlig relansering längre fram, men faktum är att det är hög tid att åtminstone stanna upp och andas lite.

Jag har helt enkelt inte tid längre att fokusera på PcH i den grad som projektet kräver och känner därför inte att det är rättvist mot de lyssnare jag har att köra PcH med vänsterhanden, när det passar mig.

Jag hade tre mål med PcH när vi startade 2007:

  • Bevisa att man kunde skapa en lokal podradiokanal som fick en betydande lyssnarskara – CHECK! (1 500 – 2 000 per månad)
  • Få genomföra en live-sändning inför publik – CHECK! (Live at The Tivoli)
  • Skapa en ekonomisk hållbar plattform där intäkterna i programmet motsvarade kostnaderna. – …

Om man nu summerar projektet fram till idag kan vi alltså konstatera att jag lyckades uppnå två av tre mål. PcH har dock aldrig burit sig ekonomiskt, men förklaringen där ligger väldigt mycket i att jag inte haft tid att engagera mig i försäljningen. De sponsorer jag haft under resans gång har till stor del täckt upp kostnaderna, så om jag bara hade gett det mer tid så hade det säkert varit möjligt även ur detta perspektiv och det får mig att trots allt tro på konceptet.

Jag vill tacka alla lyssnare under åren; alla som vecka efter vecka har laddat ner och lyssnat på mitt och mina gästers svammel och även själva bidragit till innehållet på olika sätt. Ni har varit ovärderliga!

Podcast Helsingborg kommer att ligga kvar ute för er att lyssna på en lång tid framöver. Kostnaden för det tänker jag ta, eftersom jag vill att arkivet ska finnas tillgängligt.

Om det blir en relansering längre fram får ödet avgöra – och ni som lyssnar. Är det tillräckligt många som skriker kanske jag måste omvärdera dagens beslut.

Tack!

Podcast Helsingborg läggs på is
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, IT&Internet, Kultur, Media and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>