Pop the cherry

1984 var jag i USA för första gången i mitt liv. En rundresa med min far, kors och tvärs över hela landet under 3 veckors tid. Under resan kom jag i kontakt med många spännande personer, händelser, saker, produkter osv. Det gör man på den typen av resa. En av dessa var Cherry Coke!

Cherry CokeJag var 12 bast när jag för första gången öppnade en Cherry Coke och smakade på denna underliga variant av Cola som definitivt inte fanns i svenska butiker på den tiden. Det var det godaste jag någonsin hade druckit. Körsbärssmaken hade jag lärt mig älska under min uppväxt då mamma ofta gjorde körsbärssaft, men det här var ju strået vassare, det här var ju läsk med körsbärssmak!! Släng dig i väggen morsan!

Åren går och så idag var jag på Coop och handlade och ser då till min barnsliga förtjusning att de plockat hem Cherry Coke Zero. Den vanliga Cherry Coke har ju funnits ett par år nu, men jag har aktivt undvikit den eftersom jag inte dricker normal läsk. Men det här var ju något speciellt, äntligen en Cherry Coke som jag kunde dricka! (Alla vet ju att Zero är totalt ofarligt för kroppen i alla avseenden, eller hur? Det är rent av nyttigt!)

Jag köpte givetvis en burk (13 spänn!) och kunde knappt bärga mig på väg tillbaka till jobbet för att äta min lunch. Till slut var det dags att öppna den och jag gjorde så med andakt. Drack direkt ur burken en stor klunk och med skyhöga förväntningar lät jag det rinna ner i halsen. Det var nästan 28 år sedan jag drack en Cherry Coke sedan sist så ni förstår ju vilka förväntningar jag hade.

FY FAN VAD ÄCKLIGT!!!

Det var det sötaste, sliskigaste och mest kemiska jag har druckit på väldigt länge. Hur i h-vete kunde jag bli så förälskad i denna dryck back in ’84? Det måste vara en kombination av att jag var 12 år gammal, ute på en otrolig resa på en ny kontinent och med ett väldigt dåligt utvecklat smaksinne.

Men man ska prova. Allt! Det har min mamma lärt mig. Och det har jag nu gjort. Jag kan lova er att jag inte kommer att köpa fler Cherry Coke Zero på ett bra tag. Det ska vara under väldigt speciella förhållande jag avviker från den planen, typ att det inte längre finns tjänbart vatten att tillgå eller nåt. I övrigt lär Coca Cola få behålla sin körsbärs-cola och sälja den till andra oförstående 12-åringar med dålig smak!

Pop the cherry
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Mat, Twitter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>