Sluta kalla honom ”den gravida mannen”

Jag börjar känna mig trångsynt när jag reagerar på en notis på SvD idag rörande en av talarna under Pridefestivalen, men jag kan inte låta bli att reagera.

Det handlar om ”Den Gravida MannenThomas Beatie som är i Sverige för att hålla inledningsanförande under Pridefestivalen i Stockholm. Jag börjar bli väldigt trött på att han kallas just ”den gravida mannen”. Jag anser nämligen inte att han är en man. Han är – såsom jag har förstått det – en hormonbehandlad kvinna som är på väg igenom ett könsbyte. Bara det faktum att personen i fråga har kvar sina kvinnliga könsdelar och därmed kan befruktas och föda barn är i min bok definitionen av en kvinna.

Det är inte skägget som gör en kille, eller ens kroppsbyggnad eller någonting sånt. Jag tycker att om man pratar om skillnaden mellan en biologisk man och kvinna så är det just könsorganen som utgör denna. Det kanske är dags att vi skapar nya definitioner av kön som även innefattar allehanda transsexuella och könsbytande mellanformer.

Jag vill betona att jag inte lägger någon värdering på Thomas Beatie eller hans/hennes val av livsstil och kön. Det jag reagerar på är att media envisas med att lyfta fram ”honom” som en sensation eftersom ”han” kunde få barn. Detta är ju trots allt inte så konstigt med tanke på ”han” fortfarande är en hon rent könsorgansmässigt. Alltså ingen större sensation. Kvinnor brukar kunna få barn. Och det faktum att det gick vägen måste ju vara ett bevis på att Thomas är mer kvinna än man ur ett biologiskt perspektiv.

Sluta kalla honom ”den gravida mannen”
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Media, Samhälle, Sex and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 svar till Sluta kalla honom ”den gravida mannen”

  1. Magnus skriver:

    Enligt den mycket enkla och grundläggande biologi jag läst avgörs könet av det sista kromosomparet, två X-kromosomer hos kvinnan samt en X- och en Y-kromosom hos mannen. Inga operationer eller hormonbehandlingar i världen lär kunna ändra på det.
    Och då är helt säkert Thomas Beatie fortfarande kvinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>