Terminator X

Är du rädd för att jorden en dag ska tas över av robotar, på samma sätt som i domedagsfilmen Terminator? I så fall har du all anledning att vara orolig.

Nu har forskare lyckats lära ”Terminator” det obehagliga i att…just det, balansera en penna! Jo, mycket kvarstår ju kanske innan den utvecklas till en självtänkande mördarmaskin, men utvecklingen går i en rasande fart så vem vet när nästa steg är att den kan balansera en kniv i handen och och kasta iväg denna med en sådan precision att den alltid träffar sitt mål.

Tittar man dessutom på hur andra forskarlag arbetar med realistiska robotar som är så lika oss att riktiga människor har svårt att se skillnaden, även på nära håll, så är inte steget alltför långt innan vi kanske har skapat mer än vi klarar av att hantera. Vem jobbar på den artificiella intelligensen tro?! Någon, kan vi gissa.

Ni avgör själv, men tanken på en människoliknande robot som kan balansera en penna på dessa spets skrämmer i alla fall skiten ur mig!

Eller kanske inte…!

Terminator X
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Trafik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>