Vänstern lever inte som de lär

Före detta riksdagsmän får fallskärm | Inrikes | SvD.

Inte helt oväntat finns det en massa avdankade riksdagsmän (och -kvinnor) som trots att de slutat efter senaste valet fortfarande lever på ersättning från riksdagen; alltså skattemedel. Hur detta kan få existera begriper inte jag, för jag anser att en politiker som slutar, avgår, får kicken eller vad det nu må vara, därmed har avslutat sin tid i riksdagen och får finna annan försörjning utanför ankdammen.

Att det ser annorlunda ut (eller åtminstone borde se annorlunda ut) i den privata sfären är för mig mer logiskt, dels eftersom kostnaderna läggs på ett företag och inte drabbar gemene man, och dels för att fallskärmar kan utgöra en del av ersättningen, på samma sätt som pensionsparande, försäkringar mm.

Det som dock slår mig som lite underligt vad gäller expolitikernas fallskärmar är vem det är som utnyttjar dem. Bara hälften av de moderata riksdagsmännen utnyttjar t ex sin möjlighet vilket stämmer illa överens med den bild av moderater som gärna sprids i media. Vad hände med den hungriga kapitalisten som bara ska ha mer?

Å andra sida utnyttjar samtliga Vänsterpartister sina fallskärmar. Detta parti som mer eller mindre är emot all form av kapitalism och elitism. Hur går det ihop?

Som vanligt är det väl så med socialistiska partiers representanter att de inte lever som de lär. Tänker spontant på Mona Sahlin som med sin dubbla lön på 1,5 miljoner per år stod och pratade om solidaritet och den förlorade arbetarklassen under senaste valet. Yeah, right!

Vänstern lever inte som de lär
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik, Samhälle and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 svar till Vänstern lever inte som de lär

 1. Patrick skriver:

  Hmmm, när det gäller Moderaterna trodde jag det var arbetslinjen som gällde? Att V tar emot bidrag är väl inget konstigt?

  • Anders skriver:

   Om man nu ska se en fallskärm som ett bidrag, men visst, det är ju en variant och då slår du ju huvudet på spiken. :-)

 2. Pål Börje skriver:

  Allt har en avigsida – skall man få folk att ställa upp som riksdagsmän/kvinnor, så får man ta den smällen. Om ej, så blir det bara det kapialstarka som springer i maktes koridorer.
  Om (V) – det finns ingen uppgift om hur många det är från varje parti. Men som läget är, så är (M) betydligt fler än (V). Slutsatsen kan då bli att det är fler (M) som inte jobbar…. Eller….

  • Anders skriver:

   En lön på dubellt upp vad en normal verkstadsarbetare tjänar är inte morot nog?? Men du har nog – tyvärr – rätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>