Varför pratar vi om Åsa Lindgren?

Juholts särbo dömd för bedrägeri – rapport | svt.se.

Jag är helt öppet ingen anhängare av varken Socialdemokraterna eller deras politik, och speciellt inte Juholt som tydligen vill vagga sverige tillbaka till 70-talet rent politiskt, men jag begriper inte varför vi helt plötsligt pratar om Juholts särbo?

Tydligen ska Åsa Lindgren ha blivit dömd för bedrägeri i slutet av 2007, för vilket hon bland annat har fått betala böter i straff för. Då är ju saken ur världen kan jag tycka. Medierna verkar desperata över att hitta något de kan smutskasta Juholt med. Lägg ner!

Jag antar att det är Håkan Juholt som valts till sossarnas nya partiledare, inte Åsa Lindgren. Jag antar vidare att det är han som kommer att leda partiet och inte hon. Det känns rätt säkert också att anta att Åsa inte har några nya bedrägeriplaner på gång som på ett eller annat sätt involverar Håkan Juholt.

Så varför pratar vi ens om Åsa Lindgren?

Hon har gjort dumt, fåt ajabaja, bötat lite och nu går vi vidare. Jag är som sagt var ingen vän av varken sossarna eller Juholt, men det här snacket är ju bara löjligt och helt irrelevant. Rakt ut pinsamt att även de ”etablerade” medierna nappar på sånt här:

Varför pratar vi om Åsa Lindgren?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Politik, Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 svar till Varför pratar vi om Åsa Lindgren?

 1. Ansgar Winsch skriver:

  Du missar – det är inte alls Åsa som är det intressanta. Eftersom Herr Juholt måste vetat att pressen för eller senare skulle omnämna detta, särskilt som han är statsminiser kandidat och låter Åsa Lindgren uttala i sig pressen och sitta på första parkett på kongeressen. Det intressanta är m a o hans bristande omdömme att inte förekomma denna nyhet genom att själv ta upp den, dels med sina partivänner, dels med media. Att han skulle ”glömt” bort detta är struntprat. Nej huvudorsaken är att han har trixat en hel del för att valberdningens öra och han ville inte risken att Andnor oc Co skulle bli tveksamma. Dåligt omdömme brukar inte vara en engångsföretelse och därför har jag satsat en hundring på att det finns mer som inte tål ljuset och att Herr Juholt INTE kommer att sitta kvar till valet 2014.

 2. Lars-Erick F skriver:

  En anledning bör givetvis vara FRA-lagen. Den innebär ju att vi alla är skyldiga genom bekantskap.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/03/juholt-hans-sarbo-hans-fallskarm-och.html

 3. Micce skriver:

  Och du Ansgar missar att man måste ha mer på fötterna för att anklaga nån för dåligt omdöme. Det är ju inte riktigt så att du har ensamrätt på sanningen. Visa mig den politiker, oavsett partifärg, som inte visat dåligt omdöme. Om det nu är dåligt omdöme att inte komma ihåg att ens särbo erkänt och blivit straffad för ett brott som hände för x antal år sedan. Jag tycker det vittnar om gott omdöme att låta såna saker vara i stället för att som nån journalist ”lyckas” gräva fram nånting och man med riktigt dåligt omdöme försöker kleta på Håkan Juholt.

 4. Martin skriver:

  Håller med dig Anders. Helt orelevant vad Åsa Lindgren gjort eller inte. Det är ju Håkan som är partiledare. Men jag känner igen mönstret, likadant var det med medierna när Mona skulle tillträdda. Man letade ihjäl sig för att hitta något negativt att skriva om henne. Allt för att det låg i tiden, att kritisera och leta fel hos de röda (som i sin tur indirekt gynnade Alliansen). Detta drev och denna kampanj fortsatte (jag inser att hon var en del av det problemet med sin historia) men det är symptomatiskt rakt igenom alla medier, till och med röda Aftonbladet…

  Synd om det ska bli samma orättvisa ensidiga mediebevakning inför nästa val.

 5. Ansagar skriver:

  jo du Micce, nej och jag har aldrig påstått att jag har ensamrätt på sanningen – har du – likförbenat har jag satsat en hundring. Skulle du ”glömma bort ” om din sambo blivit straffad? Att Juholt ”glömt” detta är fullständigt struntprat. Han visste mycket väl att partiet skulle kunna dra örona åt sig.

  Och till Martin. Vill du låta påskina att det är bara och Mona och Juholt som bevakas av massmedia, var har varit då någonstans?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>