Ett ess för (S)

Nu ska jag vara väldigt cynisk, för jag kan inte låta bli att misstänka att här ligger en hund begraven.

Bara ett par dagar före valet kommer det av en händelse in rapporter om en 34-årig kvinna som verkligen har hamnat på samhällets utkant och tvingas leva på 1800 kr varje månad, utan sjukpeng eller socialbidrag, trots att hon är sjuk.

Fruktansvärt livsöde tycker vi nog alla – jag med – och visst känner man för kvinnan och tycker att hon har hamnat i kläm och behandlats illa av det sociala skyddsnätet. Hon är säkert inte ensam heller utan är nog tyvärr bara en lite siffra i statistiken.

MEN…

Hur kommer det sig att detta når oss just nu, bara tre dagar före valet, och hur mycket slump är det att Mona Sahlin passar på att kommentera fallet i dagens media?

Ingen slump alls tror jag. Jag får en obehaglig känsla av att denna kvinna istället har blivit en bricka i ett helt nytt spel, nämligen valrörelsen. Det känns som att detta fall legat och puttrat i kulisserna ett tag men först nu plockas fram och hängs ut för att påvisa den sittande regeringens inkompetens.

Jag sa att jag skulle vara cynisk.

Ett ess för (S)
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik, Samhälle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>