Invandringen togs inte upp

Jag tycker det är väldigt viktigt att skilja på rasism och dålig invandrarpolitik. Detta är något som många, däribland Anders Johansson på Aftonbladet, misslyckas med när de försöker analysera varför SD lyckades ta sig in i riksdagen i årets val.

Ander Johansson pratar om samhällets förfall och att en nedmontering av välfärden skulle vara orsak. Det ifrågasätter jag kraftigt eftersom jag inte ser någon koppling mellan att välfärden skulle bli sämre – vilket är enhelt annan diskussion – och att folk skulle bli rasister. Om vårdköerna ökar börjar man väl inte automatiskt tycka illa om asiater eller afrikaner?!

Jag tror däremot att rädslan för en kollaps av vår djupt rotade kultur är ett betydligt större problem, och ett ingrepp i det många upplever som ”svenskt”. Detta leder till en rädsla som är svår att motarbeta. I ett val dras människor med denna känsla till personer som säger sig vilja ta tag i detta problem. Det fanns bara ett enda parti under valarbetet som bemötte dessa frågor och det var SD. Jag är övertygad om att om de övriga partierna hade vågat ta debatten med SD och lagt fram sina ”sanningar” så hade reslutatet sett annorlunda ut. Folk hade fått höra bägge sidorna och kunnat bilda sig en uppfattning utifrån det, inte bara en verison av det.

I förlängningen handlar det här alltså om att folk är missnöjda med den invandringspolitik vi för i Sverige eftersom de tror/anser att den massiva invandringen som har skett i omgångar under de senaster decennierna påverkar den svenska kulturen negativt. Att den påverkar är nog ingen tvekan, men frågan är ju hur negativt?! Det är här politiken kommer in. Eftersom nästan 6% av befolkningen röstat på SD (och då gissar jag ytterliga 6% kanske ville men inte ”vågade”) så är det här uppenbarligen en fråga som folket tycker ska upp på bordet. Nu har den kommit dit, men med den värsta sortens budbärare.

Det hade alltså varit betydligt bättre om frågan hade tagits upp och diskuterats av våra etablerade partier. Pariter som även har andra frågor på sin agenda, och inte uttalat är rasister. Det hade varit bättre om man gett SD samma mediautrymme som de övriga partierna, så att de hade kunnat bekänna färg tidigt i valrörelsen. Jimmy Åkesson hade knappast vunnit en debatt mot Mona Sahlin, Maria Wetterstrand eller Fredrik Reinfeldt även om han hade försökt. Så varför tog man inte fajten?!

Men att SD:s intåg i riksdagen skulle vara ett tecken på välfärdens förfall har jag väldigt svårt att se. Däremot ett tecken på en för många viktigt fråga som ingen annan tog på allvar! Man vågar helt enkelt inte prata om svensk invandrings-/integrationspolitik i valrörelsen. Det är väl inte politiskt korrekt att göra det tydligen. Och då blir det så här, och personer som verkligen är rasister tar sin chans och rider på vågen.

Invandringen togs inte upp
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Media, Politik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>