Varför är drogtester ett problem?

Nu ska polisen drogtesta 12-åringar – hd.se.

Varför är detta ens ett problem? Varför finns det folk där ute som tycker att det här på något sätt skulle vara en negativ sak?

Jag blir så in i norden trött på tjatet om den personliga integriteten så fort någon form av samhällsfunktion ska diskuteras. Man får t.ex. inte sätta upp övervakning i stadsparken efter 20 fall av våldtäkt för att det är ”ett intrång i den personliga integriteten”. Man får vara bra paranoid om man tror att staten (eller vem det nu påstås vara) sitter och intresserar sig för att du går igenom parken och petar dig i näsan.

Varför var det t.ex. sånt bråk härom året när Swebus ville drogtesta sina förare. Jo, för att det var ett intrång i den personliga integriteten. Åt helvete med den där integriteten säger jag! Jag vill inte att killen som kör min buss ska vara hög som en drake, och jag känner mig som kund väldigt mycket lugnare om jag vet att chaufförerna regelbundet genomgår rutinkontrollen för sånt. Detsamma borde gälla många fler yrkeskategorier; läkare, piloter, lärare, dagispersonal, hemtjänsten m fl.

Om det finns ett problem med unga personer som hamnar i drogträsket är väl drogtestning ett utmärkt sätt att komma till bukt med det problemet. Då upptäcker man problemen i god tid och kan sätta in hjälpåtgärder. Här finns liv att rädda!

Att sätta in det bara i de fall man misstänker drogpåverkan är ju mer integritetskränkande i så fall, jämfört med en generell kontroll som drabbar alla. Då pekar man ju ut den misstänkte. Har man rent mjöl i påsen är det ju inga problem med att genomgå en test och har man det inte utan man har kokain i påsen istället, då ska man inte slippa igenom filtret utan fastna och få hjälp.

Och detta gäller ju även våra ungdomar. Varför inte införa obligatoriska tester genom skolan som görs i början och slutet av varje termin. Då hade man i tid upptäkt problemen vilket hade resulterat i en rad positiva saker:

  • Räddat ungdomar från missbruk
  • Sparat enorma summor för samhället i rehabvård
  • Undvikit drogrelaterade olyckor

Med andra ord ser jag enbart fördelar med att utföra sådana här drogtester. Det får vara slut med mjäkandet. Jag tycker inte att det är en rättighet att få vara hög och göra illa sig själv och andra, varken mentalt eller fysiskt, på kort eller lång sikt. Ingen mår bättre av att ha ett drogproblem, så var ligger problemet med att drogtesta våra ungdomar?  Varför skulle någon tycka att det är fel?

Varför är det här ens ett problem?!

Varför är drogtester ett problem?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Helsingborg, Samhälle and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 svar till Varför är drogtester ett problem?

  1. @vimleanna skriver:

    Håller med på alla punkter! Önskar dig en trevlig helg

  2. Pingback: Mer trygghet än oro rörande övervakning | Uppsnappat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>