Sex saker jag älskar med Facebook

I januari 2014 skrev jag ett inlägg om de sex mest irriterande sakerna på Facebook. (Läs inlägget här ») I slutet på det inlägget lovade jag att återkomma med ett inlägg med de sakerna jag gillade på Facebook så det är väl hög tid för det, så här ett drygt år senare.

Till skillnad från andra sociala medier så har Facebook en del  finesser och fördelar som jag älskar och som bidrar till att Facebook är det sociala media som jag själv mest använder.

1) Grupper med intressanta människor. Jag älskar lättheten med vilken man skapar en grupp inom ett visst område och sedan kan se hur folk runt om i hela landet eller hela världen ansluter sig och självmant börjar driva diskussioner. Jag har själv bidragit till ett par stycken som jag administrerar och är även medlem i några andra.

2) Den samlade kunskapen. Både i och utanför grupper finns en enorm bank av kunskap. Jag kan bli nästan tårögd av att  det bara krävs en kort fråga om ett ämne (vilket som helst verkar det som) för att inom ett par minuter få uttömande svar och tips om fördjupning. Det är en fantastisk känsla. Det kan finnas vissa lägen då man googlar men det är ofta bättre och mer uttömmande att fråga sina ”peeps” om hjälp.

3) Roliga filmer. Det kan verka tramsigt kanske men det är ofta jag blir upplyft under en dag av roliga filmer som folk delar med sig. Det kan vara allt från roliga husdjur till filmklipp, bara de innehåller lite humor. Inte att förväxla +

4) Asocialt socialt. Som introvert är Facebook en fantastisk möjlighet att kunna vara social utan att bli utmattad. Jag kan kommunicera och socialisera direkt från soffan, precis så avspänd som jag själv vill vara. Inte en fråga om att behöva lägga på en fasad eller ”bita ihop” för att orka. En underbar möjlighet.

5) Affärsmöjligheten. Som egenföretagare med begränsad tid och budget erbjuder Facebook en möjlighet att få kontakt med både potentiella kunder och samarbetspartners. Genom att hålla örat mot spåret och aktivt delta i olika gruppen som rör ämnen där man verkar kan man snappa upp personer och företag som behöver hjälp och genom en kontakt via Facebook blir inte kontakten forcerad eller påtvingad utan väldigt naturlig. Det är ett helt nytt sätt att träffa kunder på och skapar mervärde för bägge parter, för att återspegla lite på punkt 2 ovan.

6) Reklamen är riktad till mig. Man kan tycka vad man vill om reklamkravet på Facebook men detta enorma system måste ju på något sätt finansieras. Det som är så fint är att all reklam som visas faktiskt är riktad till mig och baseras på mina intressen, vilket jag tycker är jättebra! Reklamen kommer vi inte undan och då mycket hellre att den är intressant och relevant än inte.

Vad tycker du är de stora fördelarna med Facebook och orsaken till att du själv hänger där?

Sex saker jag älskar med Facebook
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>