Tele2:s svarta får

Jag formligen hatar Tele2:s svarta får. Den får vara hur genomsmart som helst ur ett PR-perspektiv men jag hyser agg mot djuret och stänger ofta av eller byter kanal då jag ser att deras reklam är på G.

För det första tycker jag att får i sig är rätt obehagliga djur med stirrande blick och stissigt beteende. Har man en gång träffat ett fullvuxet får så inser man att det inte är ett sött och gulligt litet djur, såsom det ofta läggs fram. Det är ett rätt så stort djur som gärna springer omkull en. Usch.

Om fåret dessutom heter Frank och tydligen har lärt sig att både prata och stå på två ben och ska behandlas som vilken medmänniska som helst, är det ännu mer obehagligt.

Sedan har Tele2:s copy stört mig sedan starten av denna reklamprofil. Får på engelska heter ”sheep” och uttalas med reguljärt tje-ljud. Billigt däremot heter ”cheap” och uttalas med ett hårt tje-ljud – som jag inte ens vet finns i svenskan. Det är alltså varken samma stavning eller samma uttal på dessa två ord. Kopplingen är den av en analfabet. Speciellt med tanke på hur många skolungdomar som redan innan har svårt att skilja på dessa två uttal.

Men…

Det finns faktiskt en reklamfilm i den här serien som sticker ut och blir riktit rolig och det är när Frank för en gångs skulle sänker garden lite och gör bort sig på ett snillrikt sätt.

Tyvärr var detta en engångshändelse för nu har återigen reklamen blivit obehagliga och lätt deprimerande.

Tele2:s svarta får
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Reklam och PR and tagged . Bookmark the permalink.

Ett svar till Tele2:s svarta får

  1. Dr Dengrot skriver:

    Aha, tack för att du förklarade Tele2:s idiotiska reklam: att sheep och cheap låter likadant som chans och sans. Jag har alltid tolkat reklamen som att ”Vi är alla fårskaller, (och dumma i huvudet) som jobbar på Tele2″ alternativt ”alla våra kunder är fårskallar” – och i inget av fallen vill man ju vara kund i ett bolag med den attityden.
    Sen har ju inget förändrats i och för sig. För tycker företaget att sans och chans låter lika dant, så måste de ju bara var fårskallar hela bunten.
    Jag föreslår att vi gör fårstuvning av Frank (eller heter han kanske Hank, för det låter ju likadant i ”Fele2″:s öron …).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>