Aftonbladet kastar sten i glashus

Jonas Nordling, Journalistförbundet: Journalisthatet är en varningssignal | Aftonbladet.

Så komiskt att jag hittar just denna artikel på Aftonbladet, tidningen som är självaste definitionen av dålig journalistik. Det handlar inte bara om att köpa journalisters spaltmeter, utan även om vad och hur man skriver om de saker som man inte får betalt för och här ligger ju aftonbladet så långt ner i dyngan att de snart inte kan andas längre.

Därför tycker jag inte det hade varit konstigt om de tagit betalt för att skriva om True Talent. Det hade bara varit ett helt naturligt steg i den riktining som Aftonbladet stakade ut för sisådär 10 år sedan – att bli sveriges ledande prostitutionsblaska. Sälja lösnummer till varje pris! Man skiter i vad som är viktigt och fokuserar all energi på vad som är smaskigast. Om de inte säljer sig till Mastiff så gör de det till läsarna. Vad är skillnaden?

Aftonbladet borde seriöst överväga att sluta kalla större delen av sin personal (OBS! inte hela!) för journalister och istället benämna dem ”sensationsinformatörer” eller något liknande. För det mesta som Aftonbladet sysslar med – med ett par få undantag – har inte ett skit med journalistik att göra. Dessutom stavar de förfärligt dåligt, speciellt på nätupplagan. Och de verkar inte ha en tanke på att kvalitetssäkra sig själva i den bemärkelsen.

Ett lysande exempel är alla de här skrämselrapporterna som publiceras om svenska folkets dolda folksjukdomar, som av en händelse kan botas med vissa läkemedel, eller metoder. Vill de hävda att den informationen inte är betald för? Jag har svårt att tro det i alla fall. Vad hade annars varit vitsen med att skrämma upp helt oskyldiga människor, om inte någon betalade dem för att göra det.

”Som företrädare för Sveriges journalister blir jag bekymrad då vi gång på gång hamnar i botten, när förtroendet för olika yrkesgrupper ska mätas.”

Tycker Jonas Nordling verkligen att det är konstigt med tanke på vad Aftonbladet skriver om och bidrar med till journalistkåren? Låt oss titta på några av rubrikerna på dagens nätupplaga:

Och listan fortsätter. Givetvis fanns det även en del seriösa inslag, men bara att ha med de här ovanstående notiserna pekar ju på ruggigt oseriös ”journalistik”, så vad är det ni är så chockerade över Aftonbladet???

De kan komma igen när de faktiskt har lite journalistisk heder och bevakar vår omvärd på ett seriöst sätt istället för att bara se till sina egna vinstintressen. En kritisk granskning av deras egen verksamhet hade varit det minsta man kunde förvänta sig.

Aftonbladet är definitionen av dålig journalistik (eller total avsaknad av dito) och de allra flesta håller med, förutom möjligen de som jobbar på tidningen och varje dag kikar in under Idoldeltagarnas kjolar för att rapportera om färgen på deras trosor.

Aftonbladet kastar sten i glashus
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Kultur, Media, Samhälle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Aftonbladet kastar sten i glashus

  1. Känns som Aftonbladets trovärdhet under en längre tid varit ifrågasatt av många.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>