Att skjuta sig i foten

Det finns olika sätt som man kan skjuta sig i foten på. Ett av dem är att häva ur sig saker som är helt utanför vad som anses vara politiskt korrekt eller i enlighet med historiska fakta och försöka luta sig mot yttrandefriheten när man gör det.

Det första felet man begår är att tro att yttrandefriheten ger en person rätt att säga vad som helst när som helst. Det är inte det yttrandefriheten handlar om. Det handlar istället om att ha rätt att uttala sig mot myndighet och stat utan att riskera åtal. Med andra ord är det både dumt och ett bevis på att man inte är påläst.

Som politiker är det med alltså rätt korkat att t.ex kalla homosexualitet för en sjukdom och sedan hänvisa till yttrandefriheten. Men i detta fallet handlar det om en Nationaldemokrat som har gjort just det, och redan där förstår man ju att det rör sig om en rätt trångsynt person.

Det andra felet man begår är att förneka historiska fakta, vilket ovanstående politikers kollega indirekt gjort genom att på frågan om huruvida förintelsen ägt rum svar ”Ingen kommentar”. Men vad är det för ett svar?

Det kan ju inte tolkas som annat än att hon anser att det inte har gjort det, vilket är en skymf mot de 6 miljoner judar som dog under dessa förhållandena. Jag VET att förintelsen har ägt rum eftersom min flickvän i ett tidigare förhållande hade en morfar som själv överlevt Dachau. Jag har pratat med honom om detta och hört hans berättelser och sånt hittar man inte på! Med andra ord är den här Nationaldemokraten totalt vilseledd och disillusionerad.

Sorgligt.

Men för oss andra är det ju kanske bra att de forsätter att skjuta sig i fötterna på olika sätt, så kanske vi slipper ha de i maktens korridorer alltför länge. För de har definitivt inget där att göra – även om de givetvis har rätt till det! Tycker jag.

Att skjuta sig i foten
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>