Bunta ihop och slå ihjäl?

Tre bilar blev lågornas rov – hd.se.

Jag blir ledsen och besviken när jag läser om att man i Helsingborg sätter bilar i brand på nätterna. Varför gör någon det här? Är det eknomibrottsliga skäl som ligger bakom, såsom försäkringsbedrägeri eller skuldindrivning, eller finns det andra förklaringar till incidenterna?

Om jag tillåts spekulera så tror jag att det snarare handlar om ungdomar som är uttråkade och söker spänning. Eller som i ren frustration över sin levnadssituation protesterar och försöker synas på ett sätt som ingen kan undgå.

Vi har precis köpt en ny bil. Det har varit mitt livs största investering (utöver huset såklart) och jag är extremt rädd om och försiktig med bilen. Hur hade jag reagerat om någon tände eld på den? Om någon tyckte att de skulle ställa till fanstyg och min bil stod närmast? Hur hade jag känt då?

Jag vill helst inte tänka på det, men tvingas mer eller mindre till det eftersom det tydligen finns element i vårt samhälle som inte har den minsta respekt för andra personers ägodelar. Är det kanske min bils tur nästa gång. Vågar jag parkera bilen på Blåkullagatan framöver, eller är det bäst att ta bussen dit?

Jag förstår att det inte finns en enkel förklaring på det som har inträffat. Det är inte bara att ”banka ihop och slå ihjäl” som man kanske kan känna. Men oavsett vad det är så måste Helsingborg ta tag i de här problemen och göra det NU. Det kan inte vänta. Det finns inget att fundera äver i den aspekten. Och det handlar inte om min bil. Eller någon annans bil heller. Det handlar inte ens om den polisiära insatsen i frågan. Det handlar om att komma tillrätta med att personer i vår stad har tappat respekten för samhället som de själva lever i, och det är bara en tidsfråga innan det här eskalerar och innefattar andra ännu viktigare saker, som slutligen våra egna liv och våra barns liv.

Hur länge ska vi bara stå och titta på när bilar, och i förlängningen hela vårt samhälle, sätts i brand på nätterna?

Bunta ihop och slå ihjäl?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Helsingborg, Samhälle, Twitter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>