Dags att bidra McDonald’s!

Hade nöjet att besöka Helsingborgs nya McDonald’s idag (Ättekulla) och inta en smakrik och garanterat onyttig lunch tillsammans med min dotter. Det var en trevlig och fräsch restaurang med bra service och trevlig personal. Så varför skriver jag det här då?

Jo, det slog mig, och det är faktiskt inte första gången måste jag medge, att McDonald’s är en stor bov vad gäller vår miljö. Nu ska jag inte fokusera på deras eventuellt bristfälliga källsortering eller försäljning av enorma kvantiteter kött utan istället på deras Happy Meal. I den följer nämligen alltid en leksak till de minsta.

Den här leksaken är för det första helt meningslös. Jag vet att barnen blir såååå glada av den, men glädjen vara ungefär lika länge som det tar att läsa bruksanvisningen på den. Sen blir det bara kiv.

Jag tycker att McDonald’s ska upphöra med att dela ut leksaker i sina Happy Meal med följande motivering:

  • Leksaken håller ofta väldigt dålig kvalitet
  • Leksaken är ofta inte speciellt rolig
  • Leksaken hamnar oftast i papperskorgen inom en snar framtid pga något av ovanstående
  • Leksaken utgör en helt onödig miljöpåverkan

Vad kostar det inte i form av råvaror och energi att tillverka dessa leksaker, ofta gjorda av plast, som de flesta ändå bara slänger sen? Det känns så dumt. Om det hade varit leksaker av högre kvalitet, eller som man av olika skäl sparade på så låt gå, men så är det ju inte.

Jag skulle vilja höra en kommentar från McDonald’s i frågan. Vad är det som gör att de fortsätter? Någon som har kontakter där?

Dags att bidra McDonald’s!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Mat, Miljö, Samhälle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>