Det bästa som hänt naturen?

I skuggan av det som händer nere i Libyen just nu, kanske det finns en chans att något poisitivt blir effekten. Jag syftar bl.a. på de hot som diktatorn Gadaffi kommit med om att förstöra oljekällor.

Kanske är det just denna utveckling som världen behöver, för att vi ska hamna i en situation då vi verkligen inser att vi inte längre kan/får vara beroende av fossila bränslen med mera. Nu finns det ju säkert en rad andra fkatorer som på olika sätt kan påvisa olämpligheten med att Gadaffi spränger sönder sin egna oljekällor, men visst finns det åtminstone en lite positiv tanke med att låta honom göra det.

Om det blir brist på olja så kommer givetvis priset på bensin skjuta i höjden vilket gör att fler personer kommer att välja alternativa transportsätt av ren nödvändighet. Om bensinpriset hamnar runt 25 kronor litern så tror jag att rätt många väljer att låta bilen stå. Bra för miljön såklart. Visserligen för det med sig en massa andra tragedier i vår lilla del av världen som förlorade arbetstillfällen, familjer som går i personlig konkurs etc, men kan det inte vara så att jorden i slutändan kommer att tacka oss.

Bara en tanke…

Det bästa som hänt naturen?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Miljö, Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Det bästa som hänt naturen?

  1. Magnus skriver:

    Hej! Går det inte att laga de trasiga oljekällorna måtro? Jag tänkte att om det går att utvinna olja ur olje-sand, kanske oljan i källorna går att rädda även om Gadaffi försöker förstöra källorna.
    Mvh Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>