Det händer saker i Helsingborg!

Christer Sörliden (fp) presenterade nyligen en lista över förslag som FP lämnat in som har för avsikt att öka attraktionskraften till Helsingborg. Detta som en respons till att treklövern lämnat in ett förslag om fria surfzoner i city.

För att börja med treklöverns förslag så tycker jag att den i stora drag är helt logisk, men med tanke på vilka områden de pekar ut så undrar jag om det också i planen ingår att tillhandahålla fri eluttag för laddning av diverse bärbara surfenheter i samma områden, eller om det är upp till var och en. Det hade varit kanon om det i varenda parkbänk fanns ett par uttag för att kunna ladda mobilen, datorn, paddan etc, när man nu kommer att kunna sitta där och surfa. Annars blir det ju en relativt kort upplevelse.

Sen undrar jag på vilket sätt omkringboende kommer kunna dra nytta av dessa fria Wifi. Är det en del av tanken att de ska det, eller kommer man på något sätt  förhindra snyltning på det sättet? Jag bara undrar hur tankarna går.

För att återgå till Sörlidens lista så tycker jag även att den är ganska smakfull i sin utformning. Vissa av de här sakerna är ju redan initierade, såsom Bonden Marknad, men huruvida den går av stapeln just i stadsparken som de föreslår är oklart för mig.

Den mest intressanta punkten på Sörlidens lista tycker jag är den första; att undersöka gratis parkering och gratis kollektivtrafik på lördagar. Jag tycker förvisso dessa två förslag går lite stick i stäv med varandra ur en miljösynpunkt, men visst hade det varit en bra idé om den är ekonomiskt genomförbar. Det krävs något sådant för att få fart på Helsingborgs City. Det räcker inte med lite längre öppettider på vardagar etc. Väla är så dominant nu att man baxnar av det.

Helsingborgs Citysamverkan försöker ju göra en bra grej genom att lyfta fram hela City i en ny mediesatsningen som döpts till iCity Helsingborgs Upplevelsemagasin. Bra grej! Uppskattas garanterat av de som är mottagare och ger City en tydligare profil hos denna målgrupp. Dessutom är ju denna tidning faktiskt ett riktigt magasin och inte ett annonsblad som i Väla Magasins fall.

Men det behövs mer. Treklövern försöker med fri Wifi och Helsingborg Citysamverkan drar sitt strå till stacken med iCity. Men det räcker inte. Det är här jag tycker att Sörlidens förslag kommer in på ett bra sätt. Man måste lyfta upplevelsen av City för att det ska locka folk. Det är alldeles för bekvämt med Väla, för att den genomsnittlige barnfamiljen ska ”orka” ta sig ner på stan. Sen om ombyggnad av bruksgatan och bevakade cykelparkeringar räcker är kanske osäkert, men det ökar onekligen attraktionskraften. För att inte tala om en föreslagen isbana på sundstorget. Detta hade ju varit guld på vinterhalvåret.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen av dessa tre intressanta projekt i Helsingborg under resten av 2012.

Vad avser ett längre perspektiv kan jag med varm hand rekommendera ett besök på helsingborg2035.se där undertecknad bidragit lite lite grann och där nedanstående klipp är hämtat från.

Det händer saker i Helsingborg!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, IT&Internet, Media, Miljö, Politik, Samhälle, Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>