Lacoste rider på vågen?

”Låt honom inte ha våra tröjor” | Nyheter | Aftonbladet.

Jag var givetvis tvungen att leta mig fram till aftonbladet för att hitta den här artikeln, de flesta seriösa mediakanaler har valt att inte ens rapportera det, och konstigt vore det väl annars. Jag tycker dock att historien om ett vädjande Lacoste är som upplagd för en kommentar!

Lacoste ska alltså – enligt uppgift – ha varit i kontakt med norska polisen och vädjat om att Anders Behring Breivik (ABB) inte ska få lov att bära företagets kläder, och därmed skylta med varumärket Lacoste.

Jag vet inte huruvida det är sant, men om vi för ett ögonblick utgår från att det är det, så undrar jag hur de tänker. Vad finns mandatet för att ett klädmärke ska få möjligheten att bestämma vem som ska bära deras kläder och i vilka sammanhang? Det gick tydligen väldigt bra att han en gång köpte kläderna för dyra pengar, men nu när hela världen tycker att Breivik är ett stort svin, då är det inte lika roligt längre att han struttar omkring i krokodilförsedda pikétröjor. Det stinker dubbelmoral.

Jag tänker spontant att det här snarare handlar om det helt omvända, dvs att Lacoste försöker dra uppmärksamheten till sina kläder på de bilder som finns ute, för jag hade då inte ens sett den lilla detaljen tidigare innan denna nyheten kablades ut. Är det kanske så att Lacoste ser en chans att bli lite omtalade och utnyttjar den situationen att Breivik bär deras kläder. De gör det ju snyggt så till vida att de i sin uppmärksamhet tar avstånd från att han bär dem, och inte riktigt vill kännas vid det helst.Då får de både exponering och goodwill i ett och samma drag. Smart!

Och varför är polisen så förtegen om vad som har sagts? Vad kan vara hemligt i ett sådant samtal, mer än det vi redan vet? Har polisen kanske fått erbjudande om ersättning för att plocka bort kläderna, eller tvärtom; Brevik ett erbjudande om att fortsätta ha dem så att Lacoste kan fortsätta ta avstånd?

Jag är övertygad om att det ligger åtminstone en liten hund begraven här, och cynisk som jag är tror jag att Lacoste mer troligt, på något sätt, rider på vågen än tar äkta avstånd.

Ett annat intressant scenario hade varit om Breivik erbjöd sig att sluta använda kläderna i utbyte mot några miljoner; pengar han lär behöva för att täcka rättegångskostnader och annat. Bara en tanke.

Jag vill för tydlighetens skull betona att jag på intet sätt sympatiserar med Breivik, utan bara finner denna nya situation något tvivelaktig och lustig, och alltså inte alls tror på att det handlar om det som media rapporterar om. Det här handlar istället om PR! Ni minns väl United Colors of Benettons reklam på 80-90 talet, och hur skandalomsusat annonserna med maffiamord och annat var, men ack vad märket vann mark på det!

Nu försöker Lacoste också kanske…?

Lacoste rider på vågen?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, Mode, Reklam och PR, Twitter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>