Nattlig sällskap

Smartphone eller stressphone? – hd.se.

HD.se tar idag upp en rätt engelägen fråga; hur bra mår vi egentligen av våra mobiltelefoner? De har konsulterat stressforskare som pekar på att det inte alltid är bra att känna oss nåbara, framförallt inte nattetid.

Men jag har upptäckt en annan sak också gällande just mobiltelefoner och sömn. Jag upplever – och det här är ju helt ovetenskapligt såklart – att jag sover sämre bara mobiltelefonen är i samma rumma som jag. Jag vet inte om det bara är psykosomatiskt eller om det kanske finns något i mobilens konstanta basstationstrafik och strålning som gör det obekvämt. På något sätt påverkar den.

Hur som helst uppstår ju då nästa i-landsproblem och det är ju att jag alltid använder mobilen som väckarklocka. Varför?Jo, för att det är en förbaskat bra väckarklocka, som jag kan programmera lätt och smidigt och sedan aldrig behöva fundera över.

Men om jag som artikeln rekommenderar stänger ljudet på mobilen för att inte väckas av sms och andra push-funktioner mitt i natten, hur blir det då med väckarklockan? Kommer den inte heller att låta, eller tar den kontrollen och struntar i mina mute-order för att den känner på sig att jag ska upp?

Som det är nu tycker jag att fördelarna överväger nackdelarna, så mobilen har fått sin plats på nattduksbordet där den ligger och laddas medan jag sover, men kanske kommer jag om 20 år att ångra min bekvämlighet, när jag får diagnosen hjärncancer eller nåt pga all strålning, dygnet runt…?!

Men det är en jäkla bra väckarklocka iaf!

Nattlig sällskap
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, ilandsproblem, Lättsamt, Teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>