Politiker: Skärp ert språk i sociala medier!

Utan att vara felfri på något sätt tycker jag ändå det är rätt underhållande att emellanåt påpeka andras fel och brister, det vet mina trogna läsare, speciellt när det kommer till det svenska språket.

Det blir dock sorgligt när skrivelser och uttalanden kommer från yrkesgrupper där åtminstone jag förväntar mig en högre klass, såsom i detta fall; politiker. Jag har under de senaste veckorna på Twitter sett en rad olika politiker slänga ut tweets som hållt en kvalitet som legat under min 12 åriga dotters.

Senast i raden, som får klä skott för denna trend, är nedanstående tweet, som damp ner för några minuter sedan.

Anna Maria Corazza Bildt (@AnnaMariaCB) är Moderat ledamot av Europaparlamentet och en flitig twittrare. Väldigt glädjande när man hittar politiker i denna klass på Twitter, men det är synd att tweetsen inte håller en högre klass. Jag kan leva med förkortningar, Twitter-språk etc, men taskig grammatik och dålig svenska tycker jag inte man ska behöva utstå från en svensk politiker i denna klass – oavsett dennes bakgrund.

Det heter ”min nya”, ”kvinnors värdighet”, ”mer än” och ”100 medlemmar”. Vidare hittar man även en rad andra konstigheter med allt från särskrivningar till meningsuppbygnadsfel.

Som Moderat tycker jag att ovanstående tweet är pinsam.

Varför är politiker så kassa på att skriva i sociala medier? Har det svenska språket tappat i värdighet? Är språket inte viktigare än att man orkar läsa igenom det man skrivit innan man skickar iväg det? Tänker politiker inte på hur många hundratusen läsare de har?

Vad är din teori?

Politiker: Skärp ert språk i sociala medier!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>