Satsning på miljön?

”– Bland annat till att finansiera en projektanställning på 50 procent. Vi ska också ha flera workshops och göra ett besök i Uddevalla kommun. Till det kommer en del administrativa utgifter och så vidare.”

via Satsning på miljön i Helsingborg – hd.se.

Jag tycker det är väldigt glädjande att Helsingborg – min hemkommun – har som ambition att ligga i framkant när det gäller miljön. Men när jag läser ovanstående utdrag ur dagens HD blir jag ändå liiiiite orolig.

En halvtidsstjänst kostar väl i runda slängar 200 000 per år inkl sociala avgifter om man räknar på en normallön. Kvar återstår då 230 000 kronor av den summa som Naturvårdsverket har skjutit till. En resa till Uddevalla med projektgruppen går ju säkert loss på 30 000 med ett par övernattningar. Och ”till detta kommer en del administrativa utgifter” säger Anna Jähnke till tidningen. Undrar hur stora dom är? Ska vi säga ytterligare 50 000? Jag vet inte, men då återstår i runda slängar 150 000 som ska användas till det faktiska projektet, dvs ett par workshops och annat.

Snälla, sig att jag har räknat fel någonstans, för annars känns det inte som att de här 430 000 kronorna har använts till något speciellt miljöinriktat. Vilket är synd, med tanke på chansen som har givits från Naturvårsverket. Så antingen är det en fråga om hemsk resursslöseri eller ett hemskt räkneexempel från min sida.

Någon insatt som kan sprida ljus på saken?

Satsning på miljön?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, Miljö, Musik, Samhälle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>