Sverige har inte där att göra!

Stockholm bör söka sommar-OS | Brännpunkt | SvD.

Enligt Magnus Hedberg, (S) i Täby, bör Stockholm söka sommar-OS 2024 och motiverar detta med att det har en så positiv effekt på allt. Jag vet inte vilken tyngd det är i de rapporter som Magnus m fl har läst, men jag har i alla år hört att stora sportevenemang uteslutande är en förlustaffär för värdlandet, även om man räknar in sekundära intäkter i form av ökat medvetenhet om landet som leder till ökad handel etc.

Men jag kan ha fel. Upplever bara detta utspel som ett publikfrieri eftersom många Stockholmare och givetvis andra svenska gärna skulle vilja ha OS pga att det hade varit kul. Gemene man tänker kanske inte på den ekonomiska effekten eller hur förberedelserna påverkar samhället i övrigt. Något som jag upplever att Magnus Hedberg och resten av sossarna i Täby nappat på och utnyttjar för att fiska röster.

Men visa gärna ett enda värdland som gått ur ett OS med vinst genom tiderna, om man räknar från 1980 och frammåt. Då har  vi ju en mall att jobba efter och någon att se upp till.

Personligen tycker jag inte att Sverige har i moderna OS-sammanhang att göra. Vi har inte den infrastrukturen som krävs för att få det att funka, och jag tycker inte att det är rätt att investera miljardbelopp i detta bara för att kunna vara värdland för ett tvåveckors idrottsevenemang. Vi har liksom inte behov av allt som måste byggas, när OS väl är överspelat.

Låt andra vara värdar istället så kan vi njuta i tv-soffan eller på välarrangerade sportresor.

Sverige har inte där att göra!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>