Vansinnesresor vardagsmat

V-politikern pendlar med taxi och flyg | Nyheter | Aftonbladet.

Politiker från samtliga partier gör idag resor till och från Stockholm på ett sätt som jag tycker är helt försvarslöst. Även om nu Rossana Dinamarcas reskostnader är extrema är hon långt ifrån ensam om att pendla till och från stockholm för att kunna sköta sitt åtagande.

Jag tycker det borde vara inskrivet i regelboken att om man som politiker vill arbeta i Riksdagen så förutsätter det att man bosätter sig i samma del av landet, dvs i Stockholm inkl kranskommuner. Ofta är ju uppdragen tidsbegränsade och vill man verkligen satsa på att vara politiker på heltid så får man vara beredd på att flytta.

Har man då barn, som i fallet Dinamarca, så kanske man helt enkelt får avstå från uppdraget. Det är ju i vilket fall som helst bissart att vi ska transportera politiker land och rike runt så som vi gör idag. Dels kostar det pengar, men framförallt påverkar det ju miljön på ett negativt sätt – dessutom helt i onödan kan jag tycka.

Man kan ju undra varför inte dagens teknik kan eliminera många av resorna genom att man istället utnyttjar moderna konferenslösningar för möten mm. Det måste ju gå att lösa?!

Så även om jag mer än gärna ger Dinamarca en knäpp på näsan för det här tilltaget, så borde många fler politiker ställa sig på rad bakom henne för att få samma behandling, för det här måste vi få ett stopp på.

Vansinnesresor vardagsmat
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 svar till Vansinnesresor vardagsmat

  1. Roggan skriver:

    Kan bara hålla med dig till 100%. Det är bara att välja jobb eller barn. Som du skrev går allt att ordna, men så långt tänker inte våra politiker.

  2. Trist att även vänstern verkar slinta lite i dealen.

    • Anders skriver:

      Roligast i den vägen är ju MPs förre srpåkrör Maria Wetterstrand som flög fram och tillbaka till Finland som en galning under flera år och ursäktade sig med att hon ”klimatkompenserade” varje resa. Yeah, right!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>