Vi är bortskämda

Är jag den enda som tycker att resor till Thailand och Mauritius, minst en gång om året, är ett liv en bra bit över existensminimum och kanske lite bortskämt?!

Strand i ThailandDet jag menar är att vi västmedborgare har blivit förbannat bortskämda och bekväma med den livsstil som vi anser vi ”måste” ha. Världen står inför stora utmaningar när det gäller vår miljö och frågan är om det är rimligt att 12 miljoner personer varje år ska flyga till Thailand bara för att sola och bada. Hur många miljoner ton CO2 pratar vi om här?

Jag har själv aldrig varit i Thailand, men jag har svårt att tror att det är ett måste att åka dit. Jag har full respekt för att man reser dit med några års mellanrum, men måste det vara VARJE år. Jag känner t o m familjer som gör två resor dit varje år. Det känns liksom lite onödigt.

Många av er kommer säkert opponera sig mot mina idéer om att sluta resa till andra sidan jordklotet. Jag inser t.ex. att det finns en turistindustri i de delarna av världen som hade mått dåligt av om vi helt plötsligt slutade resa dit, men jag tror att den i förlängningen hade repat sig och jag är övertygad om miljön på de aktuella orterna hade tackat oss.

Så frågan är: hade du varit beredd att avstå från din årliga Thailandsresa i utbyte mot ett godare samvete och en renare miljö?

Jag ser fram emot dina kommentarer.

Vi är bortskämda
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Miljö, Samhälle and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>