Ännu en knytkonferens

Ikväll träffades vi – ett gäng glada entusiaster – på SHIP i Helsingborg, under ledning av Karsten Deppert (@karstendc), för att hålla en numera så kallad knytkonferens, dvs en unconference, dvs en konferens där deltagarna själva står för innehållet.

På grund av (eller kanske tack vare) att vi bara blev ett tiotal deltagare så beslutades väl på plats att vi dock skulle köra en reguljär sittning istället, där det stod var och en fritt att ta upp olika frågor.

Richard Hylerstedt inledde med att berätta om en onlinefest som han var med och arrangerade genom att använda sig av Facebooks page-funktion, där ett 30-40-tal personer världen över deltog i snack, lekar och musikspelningar. Spännande koncept som jag tror kan utvecklas till något och som man till och med hade kunnat göra en affärsidé av, även om det låter helt galet när man förklarar det så här bara.

Jonas Lundström ställde den intressanta frågan hur han inom Ung Företagsamhet ska kunna utnyttja soc.medier del som ett incitament för de elever som håller på med UH-företag, men även i stort. Det kom fram mycket intressanta tankar kring detta.

AndersGertrud berättade lite om hur de jobbar med soc.medier mot olika kunder och hur svårt det är att få kunderna att förstå den nya teknikens användningsområden. Vi har ett långt arbete framför oss att få bort hypen kring det här med soc.medier så att företagen först och främst ser varför de ska ha det.

Jag ställde själv frågan hur man som företag ska hantera soc.medier vad gäller de anställda. Var går gränserna och vad ska man tillåta? Joakim Jardenberg (@Jocke) tog ett exempel från Tera Pak där en stor del av de anställda är aktiva inom soc.media vilket företaget utnyttjar som en inputkanal på vad andra folk säger om företaget. Man kan alltså vända på steken. Själv tycker jag att det är helt ok att låta folk twittra och facebooka, även på arbetstid, om tid finns, så länge de inte sprider företagshemligheter eller sprider lögner etc om firman. Med en sådan inställning tycker jag nämligen inte att de har där att göra alls.

Detta ämne ledde även in på frågan rörande den personliga identiteten på internet, din digitala profil så att säga. Är det kanske dags att ge bort domännamn i doppresent för att säkra barnens digitala identitet??

Utöver allt detta serverades god mat (italiensk salladsbuffé skulle jag vilja kalla det) och en och annan öl slank ner också. Om än inte hos mig eftersom jag inte uppskattar denna ädla dryck.

Vi ser fram emot nästa träff som Karsten lovat dra ihop om en månad eller två. Vi pratar mer om detta med hashtag #karsten på twitter. Följ gärna med där om du är intresserad!

Ännu en knytkonferens
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in IT&Internet, Politik, Samhälle, Teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>