Den ena sidan av saken

”Ordningsvakterna gjorde under lördagen en anmälan mot den omhändertagne mannen för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Mannen som omhändertogs har inte gjort någon anmälan om händelsen.”

via ”Det var ett väldigt övervåld” – hd.se.

Ironiskt att poliserna gör anmälan kan man tycka, men jag gissar att det är ett standardförfarande vid ett sådant här tillfälle. Det låter av artikeln onekligen som att det är den berusade mannen som borde anmäla istället. Att han inte gjort så, tyder kanske på att han inte är stånd att göra det ännu.

Jag hoppas dock att den berusade mannen har någon som ”representerar” honom, så att fallet inte bara skrivs av, innan man undersökt vad som verkligen hände.

Rätt ska ju vara rätt!

Uppdatering: Efter att ha sett videofilmen som HD.se har lagt ut, så kan jag bara konstatera att ordningsvakterna knappast sköter det hela bra. De verkar dessutom inte vara kunniga i hur man tar ner en person på marken på ett effektivt sätt. Det krävs sannerligen inga batonger för det!

Den ena sidan av saken
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Helsingborg, Samhälle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>