e-legtimation från Telia suger!

”Telia e-legitimation: Äntligen slipper du fylla i och skriva under krångliga pappersblanketter. Telia gör det enklare och tryggare för dig att göra ärenden elektroniskt.”

via Telia e-legtimation – Säkerhetstjänster – Bredband – Privat – Telia.se.

Yeah…right!!! Jag blir toooookig! Har tillbringat halva morgonen med att försöka installera e-legitimation från Telia via SEB, och trodde att jag till slut hade lyckats när jag fick beskedet från skatteverket att ”Kunde inte öppna sidan – e-legitimation inte installerat på datorn”.

Men vad fan!?

Bara att installera e-legitimationen var en prövning av sällan skådat slag. De som utvecklat verktyget har definitivt aldrig fått någon utbildning i att tydliggöra saker.

Först visade det sig att jag saknade en programvara som skulle installeras. Ok, då gjorde vi det. Sen gick det inte att komma tillbaka till sidan för att installera själv e-legget. Jag provade varenda text och knapp jag hittade. Det stod bara ett meddelande om att installationen var klar och att jag nu kunde fortsätta. Jaha, hur då??

Sen påstod den när jag väl fick logga in igen via SEB att programmet fortfarande inte var installerat. Jag switchade över till PC-tänk och startade om programmet, och då..! Hade ju varit jävligt bra om det hade stått att man var tvungen att starta om för att det skulle funka.

Nu kunde jag fortsätta installationen av själva e-legget (återigen genom att först logga in på banken och sedan vidare in på telia). När detta var klart provade jag att gå in på skatteverket, men fick beskedet att ingen e-leg fanns på datorn. Under deras supportsidor hittade jag en liten text om att man ofta behövde starta om datorn efter installation för att det skulle funka. Även denna information kunde väl ha stått på Telias installationssajt!

Omstarten gav tyvärr inget, för jag får fortfarande besked om att det inte finns något e-leg på min dator, och nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Riktigt irriterande!!

För att citera Linda Bengtzing: Hur svårt kan det va?


e-legtimation från Telia suger!
2 votes, 4.50 avg. rating (85% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Teknik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till e-legtimation från Telia suger!

  1. Pingback: Telia tar åt sig! | Uppsnappat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>