Ett liv i symbios…även på Facebook

I veckan som gick blev jag påmind om en underlig företeelse när det gäller livet på nätet. Det kan låta lite underligt, men det är faktiskt sant; det finns par som har gemensamma konton på Facebook.

Jag hade förträngt denna företeelse när jag i veckan såg en uppdatering på just Facebook från en god vän, som ifrågasatte detta, och jag blev tvungen att hålla med om att det är lite underligt. Givetvis står det folk fritt att använda nätet precis hur de själva vill, men jag funderade lite på det och kom fram till att registrering av ett gemensamt konto måste grunda sig på en av fyra orsaker.

  • Att minst en av dem, eller bägge, inte riktigt har förstått tanken med Facebook.
  • Att man tycker sig använda Facebook så lite att det inte är lönt att hålla två konton uppdaterade.
  • Att den ena parten är så osäker på sitt förhållande att denne måste hålla stenkoll på partnerns alla rörelser.
  • Att paret lever i sådan enigheten att de även har gemensamt körkort, pass och lånekort på biblioteket. Snudd på siamesiska tvillingar alltså.

Jag kan inte begripa varför man över huvudtaget skulle vilja ha ett gemensamt konto. Det är ju redan så väl förberett för att tydligt visa att man är upptagen och med vem, så frågan är om det verkligen kan vara skälet. Gemensamma konton är en plåga tycker jag eftersom jag t.ex. inte kan skicka meddelande till ena parten utan att den andra ser det (t ex vid födelsedagar) eller tagga någon utan att automatiskt tagga den andra.

Jag vet inte om jag är bekant med någon som idag har det på detta vis, men jag hade gärna velat höra från någon där ute med erfarenhet; vilket av ovanstående påstående är ert skäl? Eller finns det kanske ytterligare ett…?!

Diskutera gärna fritt i kommentarerna.

Ett liv i symbios…även på Facebook
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, ilandsproblem, IT&Internet, Relationer, Twitter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>