Förföljd av Leif Pagrotskys lakejer

Iband blir det verkligen inte som man tänkt sig. Och ibland är det skrivna ordet inte alls lika tydligt som man själv tyckte, när man skrev det. Det fick jag erfara igår när jag kastade mig ut i en diskussion.

Igår skrev Leif Pagrotsky (@leifpagrotsky) följande på Twitter:

”Chockartad oro för härdsmälta i Japan. Radioaktivitet läcker nu. Glad att jag stängde Barsebäck.”

Intressant uttalande på flera sätt. För det första är det underbart att se att LP tar åt sig hela äran för att ha stängt ner Barsebäck. Det var väl lite fler personer inblandade i det beslutet gissar jag även om han råkade vara högsta hönset vid tillfället.

Men det jag främst reagerar på är jämförelsen och sättet på vilket olyckan i Japan likställs med vad som kan/kommer att hända även i Sverige. Jag tolkar LP:s tweet som att han känner sig stolt och nöjd över att ha stängt ner Barsebäck så att det som nu händer i Japan inte kommer att kunna hända i Sverige. Är det inte rätt tolkat?

Jag skrev därför en replik på detta, också via twitter, enligt följande:

@leifpagrotsky Jo, risken för jordbävningar i 8,9-klassen och tsunamis är överhängande här i sverige. Bra jobbat!”

Sedan brakade helvetet lös och LP-fans över hela landet (framförallt en kille som kallar sig @rolfcronberg ) började klanka ner på mig och anklaga mig för att jag i grund och botten var för dum för att förstå att det var bra att stänga Barsebäck. Att LP gjorde rätt som stängde ner anläggningen etc.

Jag har aldrig argumenterat för eller emot stängningen av Barsebäck i den här konversationen, bara pekat på att risken för att det som händer i Japan nu även ska hända i Sverige är minimal, med tanke på att vi inte har samma problem med jordbävningar och tsunamis som de har.

Detta verkade inte LP:s anhängare förstå, varför de fortsatte att ifrågasätta mitt kunnande i kärkraftsfrågor och annat. Mängden härskartekniker som användes mot mig på Twitter i går såg inga gränser.

Tyvärr skrev jag under en frustrerad del av eftermiddagen som replik till alla att jmf mellan förutsättningarna i Sverige respektive Japan är som att oroa sig för hur vår kärnkraft skulle klara en invasion från Mars. Det var faktiskt en relevant jämförelse, eftersom det pekar på det ologiska i LP:s ursprungliga tweet, men givetvis var det här något som @rolfcronberg och co snabbt hakade på:

@anders7205 invasion från mars? Nu får du väl komma ned på jorden? Kärnkraftsolyckor är ingen sciencefiction, det är verklighet”

Men en jordbävning i Sverige, som mäter 8,9 på Richterskalan, är faktiskt rätt nära science fiction. Men som vanligt så hakade man upp sig på att jag inte trodde att det kan ske olyckor i Sverige. Tro fan för att det kan göra det. Men inte på grund av samma sak som hände i Japan!!! Det är ju liksom DET jag försökte få fram.

Så, nu har jag fått redogöra för min ståndpunkt på lite fler än 140 tecken, vilket känns bra. Om @rolfcronberg mot förmodan läser det här så snälla, säg att du förstår vad det är som jag tycker var så orimligt i LP:s tweet. Snälla… Jag vet inte hur jag ska kunna förklara annars, så att även du förstår.

Förföljd av Leif Pagrotskys lakejer
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Politik, Samhälle and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 svar till Förföljd av Leif Pagrotskys lakejer

  1. Emil skriver:

    Jag fattar din intention men jag hade nog inte gjort det utan denna förklaring :-). Det ”lät” faktiskt som att du var mot Leif för att han lagt ner Barsebäck.

  2. Carina skriver:

    Men att LP köpte danskarnas förslag var INTE ett dugg bättre. Köpa DYR kolkraft är inte billigare eller renare. Ibland fattar jag inte vad vi svenskar tänker med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>