Hemkört inte alltid bäst

Det passar säkert många, men under den tiden jag själv provade på en av de här hem-mat-tjänsterna, nämligen Linas Matkasse, så upptäckte jag ett par fundamentala fel med systemet.

Det låter ju bra att få mat hemkört. Men problemen visar sig redan när man upptäcker att man bara kan få det hemkört varannan vecka. Vad är det egentligen för vits med det? Och sen fortsätter problemen att hopa sig när man börjar använda tjänsten.

Det största problemet dock, och detta gäller ju i första hand nämnda Linas Matkasse, är att recepten är krångliga. Om man känner att man behöver få mat hemkört är det säkert på grund av tidsbrist. Då vill man inte heller tillbringa en evighet med att laga maten. Jag upplevde att exakt så var fallet; maten tog för lång tid att laga och detta på grund av att recempten var svårlästa/-tolkade och innehöll väldigt ofta en del svårare moment.

Ett annat problem är att man i menyerna valt att göra tre ”normala” rätter, en lite svårare och en vegetarisk. Varför har man det så? Att man tar med en lite svårare till fredagskvällen kan väl vara hänt även om det förfelar hela syftet med tjänsten, men varför en vegetarisk? Jag vill inte äta vegetarisk, och bryr mig inte om vad folk säger om att det är bra, nyttigt etc. Bort, bort, bort! säger jag och citerar Brasse Brännström i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Är man vegetarian kan det väl finnas ett helt system med bara vegetariskt i så fall. Vi andra kan väl få bidra till världens CO2-utsläpp. Jag vill kunna välja min egen mat och inte tvingas äta nåt jag inte gillar – oavsett vad det är.

Nä, mina erfarenheter av Linas är inte de allra bästa, och lägger man dessutom till priset, 800 kr/vecka, så finns det liksom få skäl till att låta Lina regera över maten där hemma. Ett mycket bättre alternativ i dessa sammanhang är istället den lilla nimma iPhone-appen Vardagsmaten där man först sätter ihop en veckomeny (antingen helt själv eller baserad på deras förslag) och sedan får både recept och shoppinglista – sorterad i varugruppsordning, vilket gör det extremt smidigt att handla. Det är dessutom god mat som går snabbt att laga. Den kan jag varmt rekommendera.

Allt detta på grund av en Facebookannons för Linas Matkasse…

Hemkört inte alltid bäst
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Mat, Twitter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>