Inga moln på himlen för Apple

Apple stäms för Icloud | Näringsliv | SvD.

Apple kör på som en bulldozer inom IT-branschen och bryr sig inte speciellt mycket om hur de uppfattas i vissa kretsar. Problemet med Apple är att de är så stora och så inflytelserika att den stora massan, den som normalt sätt hade fällt ett företag för grepp som dessa, bara rycker på axlarna eftersom de redan tillhör gruppen Apple-frälsta.

Som exempel i Icloud Communications stämningsansökan nämns hur Apple helt bryskt ”tagit över” användandet av redan etablerade varumärken såsom bland annat HiFi-tillverkaren McInstosh som i Apples värld blev ”Macintosh”. Jag vet inte om jag är ensam om detta men jag har aldrig hört talas om HiFi-märket McIntosh, trots att de funnits sedan 1949. Däremot blev jag i min ungdom frälst när Apple lanserade Macintosh… Förstår ni hur jag menar?

Givetvis är det förödande för företag vars namn ”tas över” av Apple, eftersom de över en natt förlorar hela sitt varumärke på ett sätt som inte är helt juste. Har Apple lanserat en produkt eller tjänst med ett visst namn, så backar de ju inte. Jag vet faktiskt inte om det någonsin har hänt. De löser det istället i efterhand med en ofta tilltagen summa pengar som plåster på såren. Men det är klart att det kanske aldrig motsvarar värdet av det arbete det lilla företaget har lagt ner under många år för att bygga upp ”sitt” varumärke. Och nu tvingas de göra om det, för annars hotas de ju att i sin tur stämmas av Apple för varumärkesintrång. Dagens ironi, eller vaddå?

Ok, Apple är inte världens justaste företag (tyvärr)! Men det kommer inte hindra mig från att, så länge företaget finns, köpa deras produkter, för det finns inget som slår Apple i mina ögon. Och det hjälper inte att ni kastar en massa Android malware i ansiktet på mig, jag blir inte imponerad.

Roligt i sammanhanget är väl dock att svenska Xcericon såg sin chans att tjäna en hacka och helt sonika sålde icloud.com till Apple för 28 MSEK, och i samma veva bytte namn på sin egen tjänst till CloudMe. Ja, man kan ju vända på det också…

Jag kör 100% Mac i mitt liv och då syftar jag inte på HiFi-tillverkaren!

Inga moln på himlen för Apple
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Brott och straff, Facebook, IT&Internet, Teknik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>