Kom igen nu Aftonbladet!

Bilderna från lyxhuset | Libyen | Aftonbladet.

Nedanstående notis mötte mig när jag skummade igenom Aftonbladet idag på eftermiddagen:

Är det inte lite fånigt, själva formuleringen; de har hittat ”lyxspa med bastu och jacuzzi”… Wow. Hur lyxigt är det i dagens samhälle med bastu? Eller ens jacuzzi? Min poäng är att de får det att låta så otroligt märkvärdigt, men misslyckas katastrofalt.

Jag är övertygad om att Gadaffis dotter levde i otrolig lyx, och att hennes liv var väldigt annorlunda jämfört med det folket som hon representerade, men det borde journalisterna på aftonbladet kunna återge på ett bättre sätt än ovan. Hade hon en flock betjänter som torkade hennes kropp torr med rosblad efter att hon badat i jacuzzin, eller bars hon omkring i en stol helt gjord i guld etc är ju det något mer anmärkningsvärt än att hon hade en bastu.

”Lyxspa” med bastu och jacuzzi hittar du nog f.ö. i de flesta villor på Solsidan t.ex, varför skriver ni inte i så fall om det?

Jaja, det här får väl läggas till handlingarna som ännu en, av väldigt många, dåligt underbyggda nyhetsnotiser från Aftonbladet.

Kom igen nu Aftonbladet!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Media, Twitter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Kom igen nu Aftonbladet!

 1. Masungo skriver:

  ”Jaja, det här får väl läggas till handlingarna som ännu en, av väldigt många, dåligt formulerad nyhetsnotis.”

  Förutom sista meningen är jag helt med dig. Det var inte bara en dåligt formulerad notis, alla tidningar hade ungefär samma vinkel, samma video. Det faller sig naturligt att nu totalsåga allt Khadaffi gjort, allt han var efter journalsitikens standardmall.

  Klart att han och hans familj hade det bra ställt, men gör samma reportage om det svenska kungahuset, alla de svenska slotten med guldklädda salar och fantastiska teatrar och museer, trädgårdar och slotsskyrkor. Titta på den svenska skattkammaren som finns på våra slott. Se på det liv vår statschef lever. Der var lyxigare än familjen Khadaffi.

  Ofriheten och bristen på demokrati, de bisarra delarna av Khadiffis regim är nog för krav på förändring. Man behöver inte överdriva och göra honom till hitler. Medierna har helt svalt den bild som hans fiender behöver skapa för att moraliskt försvara att döda honom. Men om vi alltid gör så demoniserar alla, även när de INTE förtjänar det, ja hur ska vi då kunna lita på att det är rätt.

  Jag försvarar inte Khadaffi, men man behöver inte överdriva. Att ha en diktator i 40 år, utan demokrati, utan frihet är skäl nog för folket att störta honom. Vi behöver inte använda hans badrum för att låtsas att han var djävulen.

  Bra uppsnappat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>