Kontroversiellt i detta tidevarv?

Man skulle kunna tro att toleransnivån för den här typen av saker borde vara högre 2012. Att folk i västvärlden liksom vant sig vid att vi är rätt olika och att det finns lika många stilar som det finns personer. Mer eller mindre i all fall.

Men den senaste tidens reaktioner får mig verkligen att tvivla på detta. Tydligen är skägg något väldigt kontroversiellt 2012. Det trodde man inte i en tid då tjejer går på stan halvnakna och killar springer omkring med hela ansikten piercade.

Man får har skäggväxt, men inte helskägg tydligen. Är det ett måste att man som kille/man måste vara slätrakad över hela kroppen för att erhålla status? För jag är verkligen inte på jakt efter status, bara så att vi har det klart. Tänkte bara det kunde vara roligt att ha skägg för en gångs skull. Tänkte att jag var lite trött på det renrakade som följde på van Dyke-stilen som i sin tur följde på en goatee  från några år tidigare.

Men reaktionerna har verkligen varit chockaratade: ”Men, hur ser du ut?”, ”Glömt att raka dig?”, ”Vaddå, ska du ha skägg nu, eller?”, ”Dags att du går hem och ser över din trimmer” etc. Jag har väl inga problem med att folk kommenterar mitt utseende, det får de gärna göra, jag är för gammal för att bry mig, men jag tycker det är intressant att en så trivial sak som skäggväxt kan skapa så mycket känslor hos folk. Personer jag känner tror att jag skojar med dem. Att skägget är något slags statement och att så fort jag sagt mitt kommer att raka av mig det.

Det här får mig bara att vilja odla ännu mer skägg, för just nu är det ärligt talat inte mycket till skägg, men det är på väg och ju fler negativa personer jag möter, desto mer energi ger det mig att inte raka mig igen. Någonsin! Eller, jo, nån gång ska jag nog raka mig, för jag misstänker att jag kommer att tycker det är ivägen så småningom. Men just nu känns det rätt ok, och jag trivs i det.

Kan jag få göra det?

:-)>

Kontroversiellt i detta tidevarv?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Hälsa, ilandsproblem, Mode, Samhälle, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>