Låt klubbarna betala allt

Vilken chock att fotbollen äntligen tvingas bära sina egna kostnader, va? Nu kommer jag få hela fotbollssverige emot mig, som tycker att skadegörelsen inte hör till fotbollen alls utan orsakas av ligister utanför klubbarna och därför inte ska belasta dem ekonomiskt.

Det stämmer kanske till viss del, men hade fotbollen inte funnits hade man kanske sluppit sånt här skit. Att fotbollssupporters inte kan uppföra sig när de springer runt på stan ska i vilket fall som helst inte drabba skattebetalarna. Varför har fotbollen en sådan särställning att den ska få lov att kosta vad som helst? Och även om matcherna är lugna kostar det hundratusentals kronor i ”förstärkt bevakning” från polisens sida.

Samma resonemang gäller all det våld som är förnkippat med sportsliga utövningar av olika slag. Inte heller där vill ju klubbarna ta ansvar, för de hävdar att det är vildsinta element utanför klubbarna som gör den största skadan. Det kanske stämmer, men de dagar det inte är fotboll är det betydligt lugnare på stan, så enkelt är det.

Jag tycker att klubbarna ska stå för HELA kostnaden. Om det blir tufft för dem, vilekt det säkert blir, får de väl helt enkelt höja biljettpriserna, ta in högre medlemsavgifter och kräva sina medlemmar på dricks för att bekosta kalaset. Undrar hur många av de som hade gillat det.

Det kanske är dags att få bukt på det här problemet en gång för alla?! Jag vet att många klubbar jobbar aktivt med detta genom att t.ex. porta vissa personer som de vet är bråkstakar, men det räcker ju tydligen inte. Kanske är det en översyn av lagstiftningen som krävs för att klubbarna i samarbete med polisen ska kunna agera proaktivt och få stopp på det här. Eller så krävs det kanske en hel säsong med spel inför tomma läktare…?

Bring it on!

Låt klubbarna betala allt
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Samhälle and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Låt klubbarna betala allt

  1. Pingback: Vem tar tag i detta? | Uppsnappat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>