Rösta med dator, men inte hemma

Sverige kan få val med dator – rapport | svt.se.

Känns lite som en inte-nyhet, det här med att Sverige eventuellt kommer att införa val via datorn. Det framgår nämligen att valet inte kommer att kunna ske via din dator hemma eller på jobbet – för att undvika ”påtryckningar” – utan vaddå, en dator i vallokalen?!

I så fall förstår jag inte riktigt vitsen med det, förutom att man sparar en massa papper. Det kan i och för sig vara en nog så god anledning att se över möjligheten, men systmet låter ju därmed betydligt bättre vid första anblicken än vad det kanske egentligen är. Vi måste fortfarande asa oss iväg till en vallokal eller motsv. och avlägga rösten. Inte jättejobbigt kanske, men skäl nog för vissa soffliggare att låta bli tydligen.

Är risken överhängande att folk kommer att hotas att rösta på något de inte vill om de avlägger rösten i sitt hem, elelr på arbetet? Det är ju isf rätt skrämmande. Vad finns det för underlag för denna teori?

Rösta med dator, men inte hemma
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Politik, Twitter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>