På bio med Twitter

På Twitter, för er som inte vet, finns en liten grej som heter ”bio” som i all sin enkelhet är en kort presentation av den som twittrar. Som privatperson kan man ju här enkelt skriva i vem man är på en rad eller två.

I min bio står det t.ex:

”39-årig företagare inom grafisk produktion/media som brinner för nya roliga projekt i alla dess former. Har en förkärlek till det skrivna ordet och podradio.”

Jag tycker det säger en hel del utan att ta för mycket tid eller text i anspråk. Att ha en bra bio på Twitter är viktigt. Det tycker åtminstone jag, som alltid läser folks bio innan jag väljer att följa dem.

Anledningen till detta är två. För det första vill jag veta vad jag uppmanas följa. Jag vill med andra ord inte följa en robot. Det ska vara en riktig person, av kött och blod, som ska ligga bakom twitternamnet. Det kan man oftast se på bion. För det andra vill jag gärna veta vem det är jag följer. Jag vill kanske inte följa Sverigedemokraternas partisekreterare av misstag, om jag nu misstycker till deras politik (vilket jag för övrigt råkar göra), utan vill ha lite koll på vad personen kan tänkas tillföra mitt flöde, även om bion kanske bara ger en fingervisning.

Tyvärr är det alltför vanligt att folk inte bryr sin om sina bio:sar, eller att de skriver saker för att det ska låta coolt bara, vilket tyvärr gör att jag inte följer dem. Här är ett par exempel på bio:sar till konton som jag valt att inte följa (ja, nu hänger jag ut dem!):

”.–. Morse code P, the 16th letter; 1.618 sectio divina. In a single day and night in 1618 BC it disappeared in the depths of the sea, the year Abraham died.”

”Earn money in the good way.”

”i am pretty easy to get along with”

”English-Svenska-Espanol”

”real. I want to make friends.”

Dessa bio:sar säger ju inte ett skit om personerna bakom kontona. Jag vet inte om de är riktiga, om de är robotar, om de bara spammar etc.

Jag skulle verkligen vilja uppmana twittrare att vara lite mer utförliga, utan att för den sakens skull hänga ut hela sitt liv. Om man nu vill ha följare vill det säga. Är man inte intresserad av det (av någon outgrundlig anledning) så spelar ju bion ingen roll alls. Men för alla andra är den viktigare än du kanske anar.

Vill du följa mig på twitter, eller bara tala om för mig att jag har fel, så kan du nå mig på @anders7205

På bio med Twitter
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Relationer, Twitter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>